Under en fagkonferanse i Malta lanserte HIPRA deres nyeste fiskevaksine sjette juni. Foto: HIPRA.

HIPRA lanserte ny fiskevaksine

HIPRA presenterte nylig sin nyeste vaksine til fisk. Det er en injeksjonsvaksine mot vibriose og pasteurella infeksjon hos seabass, kalt ICTHIOVAC® VR/PD.

I en pressemelding skriver selskapet at de i den forbindelse ble arrangert et fagseminar på Malta der hovedprodusentene av seabream og seabass i Spania, Italia, Portugal, Frankrike og Tunisia samt akva-veterinærer tilknyttet oppdrett i middelhavsområdet var tilstede.

– I denne regionen er det helt avgjørende med vaksinebeskyttelse mot disse to sykdomstypene. Det skyldes både naturlig reservoar av bakteriene i miljøet og den økte faren for smittespredning når fisken går såpas tett sammen i oppdrett.

ICTHIOVAC® VR/PD inneholder 4 ulike antigener (P. damselae subs. piscicida, L. anguillarum serotype O1, L. anguillarum serotype O2a, L. anguillarum serotype O2b). Antigenene er fordelt i adjuvansen AQUAMUN, HIPRA’s egen adjuvans som brukes i oljebaserte vaksiner til fisk. Ved å bruke denne adjuvansen har man oppnådd en optimal balanse mellom en immunrespons som gir god beskyttelse, og mildhet for å begrense bivirkninger i fisken.

De inviterte ble tatt imot av markedssjefen i HIPRA, Javier Sanz, som presenterte litt om selve selskapet og målsettingen om å være helt i front på nyvinninger og forskning innen vaksinebeskyttelse i dyr og fisk.

Dr. Francesc Padrós fra “fish pathology diagnostic service of the Autonomous University of Barcelona” holdt deretter presentasjonen “Vibriosis and Pasteurellosis, the classic duo in Mediterranean aquaculture” om ulike forhold ved disse to sykdommene og viktigheten av forebygging.

Agnès Callol (Researcher and Project Manager in HIPRA’s Biological R + D Department) redegjorde for forsøkene som ligger til grunn for dokumentasjonen på effekt og sikkerhet. Gustavo Espelleta (Brand Manager at HIPRA) gikk gjennom praktiske aspekter ved selve vaksineringsprosessen.

Dette er den 19. vaksinen som HIPRA har lansert på 10 år til forebygging av sykdom i dyr, og i dette tilfellet spesielt for fisk. HIPRA leverer produkter i over 100 land og er i jevn vekst.

Satsing på laks

HIPRA øker også fokuset på laks ved å rekruttere Bjarte Lygren som Regional Technical & Marketing Manager Aqua. Lygren startet i mai 2017 og skal operere fra Bergen, men vil dekke alle nordiske land samt Storbritannia og Irland.

Les også: Spansk vaksineselskap øker fokuset på laks

I tillegg har HIPRA i sin stab blant annet forsker David Parra, koordinator for laksefisk ved Fou-avdelingen. Han har mer enn 10 års erfaring innen forskning på fiske-immunologi med spesielt fokus på immunsystemet i laksens ytre barrierer (mucus-immunologi). Han har de siste 4 år ledet denne delen av forskningen i EU prosjektet Target Fish med totalbudsjett på 7 mill Euro.

Publisert: 15.06.2017 , 19.51


Siste saker

X