Leveranse av hurtiggåendebåter til InspectMar/FSV Group Foto: Kjell Stian Brunes

Hurtiggående spesialbåter levert til InspectMar

Brødrene Hukkelberg leverte 8. juni det hurtiggående fartøyet Fast Pioner til FSV Groups datterselskap InspectMar i Molde.

Fartøyet er av typen, HB 1411 LDC (Light Diving Craft)/ROV og selges under verftets merkevarenavn, Hukkelberg Boats. Fartøyet er spesialdesignet og er en nyvinning innen servicefartøy til havbruk, ifølge produsenten.

Fast Pioner er utrustet for en tre-delt servicefunksjon: utføring av dykkertjenester med avansert dykkerutrustning, inspeksjon av oppdrettsanlegg med egen ROV, samt 3D-bunnskanning med multibeam-sonar, melder selskapet i en pressemelding.

InspectMar har spesialisert seg på ulike inspeksjonstjenester i havbruksbransjen, og Brødrene Hukkelberg har nå overlevert to hurtiggående fartøy til kunden. Fast Server, type HB 1211 WB, ble overlevert 20. april og er et inspeksjons- og dykkerfartøy, som sammen med Fast Pioner skal møte et stadig økende behov for inspeksjonstjenester som et resultat av strengere krav til kontroll og dokumentasjon i oppdrettsnæringen.

– Sikker og effektiv dykking

Leveranse av båter til InspectMar/FSV Group. Foto: Kjell Stian Brunes.

Safe Air Diving har designet og montert dykkersystemet etter NORSOK U103 og IMCA for inshore overflateforsynt dykking ned til 50 meter med luft som pustegass. En Bauer 140L-kompressor og en stor aluminium-flaskebank forsyner dykkerpanel med luft til 2 dykkere, montert med umbilical på 70 meter, vest med 10L bailout, og Kyrby Morgan-bandmaske, gjør at det kan utføres sikker og effektiv dykking.

Fast Pioner og Fast Server har en toppfart på hhv. på 35 og 37 knop. Skrogene er spesialdesignet aluminiumskrog som gir meget gode sjøegenskaper også i dårlig vær, og benytter vannjet som fremdriftssystem som gir eksepsjonell manøvrering.

Konseptet er utviklet av Brødrene Hukkelberg i nært samarbeid med InspectMar og Safe Air Diving for å finne de beste løsningene, både skipsteknisk og dykkerteknisk. Brødrene Hukkelberg bygget videre på erfaringer opparbeidet gjennom eget design og produksjon av omlag 200 spesialfartøy, som tidligere er levert til offshorenæringen og redningstjenesten. Bedriften har stor tro på at det vil bygges flere hurtiggående «multirole»-fartøy fremover, både til havbruk og andre næringer hvor inspeksjoner kreves, for eksempel ved vindmøller offshore.

I august blir Brødrene Hukkelberg og FSV Group å treffe på Aqua-Nor i Trondheim. FSV vil ta med en av båtene, som blir å se på nede på Skansen i Trondheim.

 Spesifikasjoner HB 1411 LDC /ROV:

  • LOA: 14.32 meter
  • Bmax: 3.50 meter
  • Servicefart: 35 knop
  • Sitteplasser: 4 Recaro-stoler til besetning og 1 Recaro-stol til ROV-operatør
  • Hovedmotorer: 2 x Yanmar 6LY3
  • Gear: ZF 280
  • Vannjet: Hamilton 292
  • Generator: Mase, IS 6
  • Dykkersystem: Safe Air Diving
  • Spylepumpe: Jabsco 1,5’’

Publisert: 14.06.2017 , 08.15


Siste saker

X