Sør-Troms, Astafjord

Inngår kontrakt på 350 millioner kroner

Sør-Troms Gruppen og Biomar er blitt enig om en 2-årig fôravtale til en verdi av 350 millioner kroner. Biomar blir da ny hovedleverandør av fiskefôr til gruppens selskaper.

Sør-Troms Gruppen og Biomar ble ved årsskiftet enige om å inngå et 2-årig samarbeid der fôrselskapet blir hovedleverandør til de fire selskapene i gruppen. Det skriver Biomar i en pressemelding.

Sør-Troms Gruppen består av Kleiva Fiskefarm AS, i Ibestad, Gratanglaks AS, i Gratangen, Salaks AS, i Salangen og Flakstadvåg Laks AS, i Torsken. Totalt har gruppen 18 konsesjoner for matfiskproduksjon av laks i Sør-Troms.

Melemmene i gruppen samarbeider på ulike områder som innkjøp, drift og produksjon. Som mindre selvstendige selskaper kan de derved også oppnå stordriftsfordeler ved et slikt samarbeid, skriver Biomar i pressemeldingen.

Sør-Troms Gruppen har produksjon av laks i Kvæfjord, Harstad, Ibestad, Gratangen, Lavangen, Salangen, Dyrøy, Sørreisa, Tranøy og Torsken kommune, og dermed har de i Følge biomar en perfekt beliggenhet i forhold til selskapets fôrfabrikk på Myre i Vesterålen.

Avtalen har en verdi på omkring 350 millioner kroner og er således av betydelig størrelse.

Publisert: 17.01.2012 , 07.00


Siste saker

X