Arkivfoto laksemerder.

– Jeg var steike forbanna

Magnar Ottesen, innrømmer at han lot seg provosere av oppdrettsnæringens kritikere. Med kampanjen ”JA til Oppdrettslaksen” vant veteranen Aqkva-prisen 2012.

Henrik Wiedswang Horjen

– Vanligvis er jo ikke sånne folk som meg på facebook og sosiale medier, men jeg tenkte at her måtte jeg agere. Mange av de som taler oppdrettsnæringen i mote fatter ikke hvilken betydning det har for kystsamfunnene her i landet, sier Magnar Ottesen til Norsk Fiskeoppdrett.

Utmerking Ottesen vant er gitt til en aktør i havbruksnæringen som gjennom en spesiell innsats eller langvarig engasjement har tatt næringa et steg framover og vært et eksempel til etterfølgelse.

Facebook-siden ”Ja til oppdrettslaks og arbeidsplasser på kysten” teller i dag 1308 medlemmer, og er ment som et motsvar til alle kampanjene mot oppdrettsnæringen som har versert de seneste årene.

Under årets Aqkva-konferanse på Stord kunne en noe forfjamset Ottesen gå opp på podiet for å motta den presitsjetunge prisen.

Overrasket prisvinner

– Han setter daglige spor etter seg på en arena innenfor næringen som ikke er den mest opplagte for en veteran, sa regionsjef Hans Inge Algrøy i Fiskeri- og havbruksnæringens Landsforening da han overrakte prisen.

Det tok imidlertid en god stund før veteranen Ottesen, som har drevet med oppdrett siden 1986 skjønte at prisen var ment til ham.

– Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor jeg får denne, uttalte Ottesen fra podiet mens de vel 300 fremmøtte reiste seg for å hylle prisvinneren.

Manglende innsikt provoserte

I etterkant av utdelingen høstet imidlertid Ottesen både gratulasjoner, klapp på skulderen og anerkjennende håndtrykk for den innsatsen han har lagt ned for å tale oppdrettslaksens og kystsamfunnenes sak.

Spesielt er det naturvernforkjempernes ønske om å avfolke kyst-Norge på bekostning av oppdrettslaksen som har opprørt Ottesen.

– Jeg var steike forbanna. Utspillene som har kommet, blant annet fra Direktoratet for Naturforvaltning har for meg tydet på at man ikke har sett hvordan kystsamfunnet vårt i dag hadde sett ut uten havbruksnæringen.

Med Aqkva-prisen i hånden er det i det minste noen som tydelig har satt pris på arbeidet Ottesen har lagt ned.

Publisert: 25.01.2012 , 07.00


Siste saker

X