Hans Petter Meland

Katastrofeår for Lovundlaks

Mens Lakse-Norge i 2011 opplevde et av sine beste år med en gjennomsnittlig laksepris på godt over 30 kroner, var 2011 et av historiens verste for Lovundlaks AS.

Henrik Wiedswang Horjen

– Vi har hatt et katastrofeår, sier administrerende direktør i Lovundlaks, Hans Petter Meland om det historisk dårlige resultatet.

Med en snittpris for laks i 2011 på tett under 32 kr/kg plasserer fjoråret seg helt i toppsjiktet over de beste lakseårene i historien. Det er imidlertid en mager trøst for selskapet som samlet sett opplevde et inntektsfall på nærmere 70 prosent i 2011.

Lovundlaks har fire konsesjoner, og tjente kun i overkant av 13 millioner kroner per konsesjon. Tallet er vesentlig lavere enn gjennomsnittet for bransjen.

«Underskuddet skyldes enorme tap av fisk ved IPN-angrep. I tillegg kom dårlige priser og høye lusekostnader. Kan nevne at elendigheten fortsatte med hitrasyke sist vinter», skriver Meland i en e-post til Norsk Fiskeoppdrett.

Artikkelen fortsetter under bildet..

Hans Petter Meland

2011 vil huskes som et vondt år for Lovundlaks AS. Her ved administrerende direktør Hans Petter Meland.

Inntektsfall ga røde tall

For det et er ekstremt resultatfall som har gitt oppdrettsselskapet fra Lovund et dundrende underskudd. Fra en inntekt på 164 millioner kroner i 2010 falt inntektene til kun rett i overkant av 50 millioner kroner i fjor.

Ikke siden 2004 har selskapet hatt et negativt driftsresultat. Siden da har selskapet økt jevnt og trutt og i rekordåret 2010 sattselskapet igjen med nærmere 70 millioner kroner etter en omsetning på 164 millioner kroner.

Blodrød bunnlinje

En driftsmargin på 41 prosent kan ikke karakteriseres som annet enn ekstremt bra, på lik linje som de negative marginene for fjoråret på under minus 20 prosent gir svært røde tall for selskapet.

Imidlertid er soliditeten til selskapet god, og lidder foreløpig ingen umiddelbar nød.

– Bedriften har imidlertid en solid egenkapital, så vi ”står han av”, skriver Meland videre.

Lovundlaks regnskap 2011

Publisert: 07.09.2012 , 07.00


Siste saker

X