Kommunen overtar fiskeindustrien

Bremanger kommune i Sogn og Fjordane er på kort tid blitt stor aktør i fiskeindustrien i kommunen. De har overtatt Davik Fiskeindustri AS og Bremanger Fryseri AS.

Gjennom selskapet Bremanger Vekst har kommunen blitt tung eier i to av de største fiskeriselsapene. Daglig leder i Bremanger Vekst, Geir Gjørsvik sier til kyst.no at dette ikke er noen ønskesituasjon for kommunen, men at de ikke har noe valg dersom de vil redde nærmere 100 arbeidsplasser i et ellers næringsfattig område.

Redder arbeideplassene

Bremanger kommune gikk tidligere i år inn og overtok eiendomsmassen til Bremanger Fryseri AS etter at selskapet kom i økonomiske vansker. Et nytt driftsselskap ble etablert, og 35 arbeidsplasser ble berget. Da Pan Fish ville legge ned lakseslakteriet Davik Fiskeindustri AS, tok kommunen kontakt med Pan Fish, og for kort tid siden ble de enige om en avtale som sikrer videre drift. Dermed er ytterligere 50-60 arbeidsplasser reddet. – For Davik-samfunnet er det utrolig viktig at man ikke mister arbeidsplassene. Mange har flyttet hit for å satse på jobb på slakteriet, forteller daglig leder Lars Jan Thorsen. Han er fornøyd med at kommunen gjennom Bremanger Vekst kom til enighet med Pan Fish.

Laks ut året

Ifølge Thorsen har Pan Fish sagt seg villige til å levere fisk til slakteriet ut dette året. Etter den tid må Davik Fiskeindustri selv skaffe seg fisk. Da åpner nemlig Pan Fish sitt nye sentralslakteri på Eggesbønes på Sunnmøre, og all fisken vil bli kanalisert dit. – Jeg tror vi innen den tid skal ha klart å få på plass en ny eierkonstellasjon for Davik Fiskeindustri, forteller Geir Gjørsvik. Han legger til at kommunen ikke har noe ønske om å være langsiktig eier i fiskeindustrien. Gjørsvik har allerede blitt kontaktet av en rekke interessenter som ønsker å bli medeiere i Davik Fiskeindustri. Han vil ikke røpe hvor mye penger kommunen måtte betale for slakteriet i Davik.

Publisert: 24.02.2003 , 13.29


Siste saker

X