Kritiserer anti-laksefilm

Canada: - Det er skuffende at aktivister velger å gi en uriktig fremstilling en viktig virksomhet til BC , som sysselsetter tusenvis av ansvarlige bønder på kysten vår.

Odd Grydeland Gustav-Erik Blaalid En av de mer tvilsomme presentasjoner under årets Vancouver International Film Festival ( VIFF ) var visningen av dokumentarfilmen «Salmon Confidential» , som er produsert av Twyla Roscovich i samarbeid med den profilerte anti-lakseaktivisten Alexandra Morton. En av de mange kommentarene til filmen ble nylig publisert i avisen Globe and Mail av Mr. Ian Roberts fra Marine Harvest Canada – en av de som har jobbet i bransjen i mange år og som kjenner bransjen godt: » Hvis du liker dokumentarfilm som inkluderer tvilsom redigering, manipulering med vitnesbyrd fra rettssaker, karakterdrap , fordreide lab-rapporter og utelatelse av viktige fakta om villaksens migrasjon og fiskehelse , så kan du se Salmon Confidential. Men hvis du fortsatt er blant de som krever en balansert og rettferdig tilnærming til å lage film, så kanskje du skal hoppe over akkurat denne filmen, skriver han.

Alexandra Morton har jobbet iherdig mot lakseoppdrett i flere årtier. Hun er sentral i «fakta»-filmen Salmon Confidential fra Canada.

Det er skuffende at aktivister velger å gi en uriktig fremstilling en viktig oppdrettsvirksomhet i British Cloumbia, som sysselsetter tusenvis av ansvarlige bønder på vår kyst og som produserer sunn sjømat til en voksende befolkning. Samtdig som næringen jobber for å bevare villaksstammene . Hvis du ønsker å lære mer om de feil og falske utsagn i denne dokumentaren, vennligst besøk Salmon Confidential Exposed på www.SalmonConfidential.com, oppfordrer Ian Roberts.

 
Filmen vises for øvrig på Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) 23-30. oktober 2013 der filmen har fått den norske tittelen «Kafka i laksestimen».

Publisert: 09.10.2013 , 08.20


Siste saker

X