Japan 2012 Jens Stoltenberg

– Laks passerer tunfisk i popularitet

Tokyo: Laks anses å løfte image for sushibransjen i Japan, og kjeden Sushi Ro lanserte på fredag laks i sitt sortiment. Det var heller ingen dårlig reklame at statsminister Jens Stoltenberg serverte den første laksesushien til 22 forventningsfulle barn.

Norges sjømatråd hadde invitert 22 barn og 11 mødre til et sushimøte med Stoltenberg og Berg-Hansen på en restaurant som serverer sushi, bokstavelig talt på løpende bånd.

– Rullebånds-sushirestauranten er en typisk familierestaurant hvor en tallerken med to sushibiter koster 100 Yen eller syv kroner. Nå vil kjeden Sushi Ro løfte imaget sitt og introduserer derfor fersk norsk laks. Siden denne anses som mer eksklusiv får du en bit for 100 Yen, forklarte fiskeriutsending Henrik Andersen i Norges Sjømatråd, som var dagens vertskap.

Artikkelen fortsettet under bildet.

Japan 2012Laksen har passert den tradisjonelle tunfisken i popularitet hos unge japanere.

 

God stemning

Det var god stemning blant gjestene, og en spøkefull tone mellom statsministeren og fiskeriministeren. Stoltenberg utropte seg som fiskeriministerens assistent samtidig som han benyttet anledningen til å skryte av at den norske laksen har passert den tradisjonelle tunfisken i popularitet hos unge japanere. Artikkelen fortsetter under bildet.

Japan 2012 Berg-Hansen StoltenbergStoltenberg tilbereder sushi med norsk laks.

– Jeg er ikke så god på sushi, hevdet Stoltenberg, som mente at han var best på å kutte norsk laks til sashimi på kjøkkenet hjemme.

Appetitten og stemningen rundt bordene tatt i betraktning synes det som Stoltenberg fikk god dreis også på den litt mer avanserte sushi-produksjonen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

japan 2012 Berg-Hansen StoltenbergStatsminister Jens Stoltenberg serverte den første laksesushien fra kjeden Sushi Ro til 22 forventningsfulle barn.

Det var et stort japansk pressekorps, samt flere norske journalister fra de største norske mediene som hadde møtt opp for å få med seg begivenheten. Det er helt klart at Stolteberg med dette, på en fin måte, bidro til å fremme norsk laks i Japan.

Publisert: 05.11.2012 , 07.00


Siste saker

X