Knut Nærum om oppdrettslaks, Nytt på Nytt

Laksen fikk gjennomgå i «Nytt på nytt»

Nyheten om bruk av beinmel i fiskefôr ble tatt opp under fredagens «Nytt på nytt», og laksen fikk hard medfart. - Det er en sløsete måte å spise fisk på, sa Knut Nærum.

Øyvind Sjøthun Røen

Knut Nærum om oppdrettslaks, Nytt på Nytt
Knut Nærum mener lakseproduksjonen er sløsing av ressursene. Foto: Skjermdump fra NRK

Etter 13 års totaltforbud åpnet Mattilsynet forrige uke for bruk av beinmel fra kylling og gris i fôret til norsk oppdrettslaks.Nyheten har vekket oppsikt i tabloide medier og ble også tatt opp under fredagens “Nytt på nytt” i konkurransen “Hvem skal ut?”.

Les også: Åpner for beinmel i fiskefôr

– Jeg for min del synes det ville være et fremskritt dersom laksen smakte laks, sa Knut Nærum.

– Det er jo litt råflott at laksen skal få svin, mens et varmt måltid til skolebarna, det kan vi ikke ha, sa gjest i stolen, Guri Solberg.

– Dette er dårlig nytt for muslimer og jøder. Nå kan de altså ikke spise laks heller. Muslimene er i ferd med å seile opp som de nye glutenallergikerne, spøkte den frittalende komikeren.

– Det er et signal om at nå er det nok laks. Når laksen begynner å nappe dynen av deg når du ligger og sover, da er det nok laks, sa programleder, Jon Almaas.

Nærum benyttet deretter anledningen til å gå løs på norsk oppdrettsnæring.

Øyvind André Haram 1,5
Øyvind André Haram lot ikke Nærums påstander stå ubesvarte. Foto: FHL

– Det er sløsete måte å spise fisk på. Det går 5 kilo villfisk med på å produsere 1 kilo oppdrettlaks.

– Sett at man måtte bygge fem hus for å få ett hus å bo i. Ingen hadde sagt at det var lurt. Det er ikke noen knall forretningsmodell, sa Nærum om Norges nest viktigste eksportvirksomhet.

Fikk svar på tiltale

Uttalelsen ble kjapt konfrontert fra informasjonssjef i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening, Øyvind André Haram på Twitter.

– @KnutNaerum lurer på kva slags laks du et med slik fôrfaktor? Inviterer deg her og no ut på merdekanten så du sjølv får sjå. #nyttpaanytt

Knut Nærum om oppdrettslaks, Nytt på Nytt
Knut Nærum fikk svar på tiltale. Foto: Skjermdump fra NRK

 

Publisert: 09.12.2013 , 11.25


Siste saker

X