Lanserer nye konduktive fôrrør

Utstyrsleverandøren Pro-Flex AS tilbyr nå såkalte konduktive fôringsrør, som de mener skal være hakket bedre enn antistatiske rør.

Det bergenske selskapet Pro-Flex er landsdekkende totalleverandør av slanger og kuplinger til industri- og næringsvirksomhet, og lanserte under Aqua Nor i Trondheim deres nye konduktive rør.

– Det elektrisk ledende belegget på røret, skal lede vekk strømmen bedre enn antistatiske rør på markedet, ifølge selger Kevin Olsen Seljeseth i Pro-Flex AS.

Pro-Flex ansatte Tore Knivsflå Bjørkedal og Kevin Olsen Seljeseth var fornøyde med responsen på Aqua Nor messen i Trondheim. Foto: Heidi Angell Jakobsen.

Han sier til kyst.no at denne rørtypen enda ikke er kommet på markedet, men at det nye produktet, kommer på lager i løpet av september.

– Det nye røret er konduktivt/elektrisk ledende. Røret er av typen sort PEX med sort elektrisk ledende belegg utvendig i hele rørets overflate. Til forskjell fra andre rør hvor den statiske elektrisitet kan føres vekk i ledere med karbonfylt polyethylene, forklarer han.

Skiller seg fra andre

Polyethylene er i seg selv et isolerende materiale og statisk elektrisitet blir liggende i røret og blir ikke automatisk utladet.

– Markedet må se at det er forskjell på anti-statisk og elektrisk ledende. At et rør er elektrisk ledende er en klar kvalitetsforbedring i forhold til kun anti-statiske rør, forteller Seljeseth til kyst.no.

Røret har elektrisk motstand lavere enn 103 Ohm, og er sertifisert av DTI – Dansk Teknologisk Institutt. (Underlagt Universitetet i Århus.)

Om selskapet: 

  • Ble etablert i 1996 med kontor og butikk i Damsgårdsveien i Bergen.
  • I 2013 og 2014 etablerte de også avdelinger på østlandet og nord-vestlandet.
  • Leverer til hele Norge i tillegg til eksport. De leverer slanger, kuplinger, transportslanger og ventiler til havbruksnæringen. De leverer alt fra fôringsrør, suge- og trykkslanger med flens i begge ender til slangeklemmer.
  • I selskapet er det per august 2017, 30 ansatte.

Bilder av testingen av konduktive rør. Foto: Pro-Flex.

Publisert: 22.08.2017 , 09.49

Mest lest


Siste saker

X