Optilice 4 lanseres på Aqua Nor 2017. Fotoillustrasjon: Optimar.

Lanserer Optilice 4

Under AquaNor i Trondheim vil Optimar lansere en ny og forbedret versjon av avlusningssystemet Optilice. Selskapet opplyser at Optilice 4 er enda mer skånsom for fisken og har bedre plass og bedre fordelingsløsning mellom behandlingskarene enn tidligere modeller.

I tillegg er Optilice 4 utstyrt med en ny filtreringsløsning for bedre oppsamling av lakselusa, melder selskapet i en pressemelding.

Optilice 4 kan monteres på alle fartøy ifølge selskapet. Fotoillustrasjon: Optimar.

Helt siden lanseringen av Optilice i 2016 har Optimar kontinuerlig jobbet mot målet om 0 % dødelighet ved behandling av Optilice. Undersøkelser har vist at det ofte er det trengingen og pumpingen av fisken som er den største påkjenningen for fisken. Dette har resultert i en helt ny 16’’ fiskepumpe utviklet i samarbeid med SeaQuest som håndterer fisk i alle relevante størrelser på en skånsom måte. Den nye pumpen vil også bli lansert under AquaNor, melder Optimar.

Bades i 25 sekunder

Optilice ble lansert februar 2016 og behandler laks og ørret med oppvarmet sjøvann eller ferskvann. Ved behandlingen bader fisken i det tempererte vannet i ca. 25 sekunder slik lusa slipper fra fisken og samles opp av filtreringen og blir destruert.

Oppholdstid i behandlingskarene styres av skovler som transporterer fisken forsiktig gjennom systemet før den går tilbake til merden. Optilice 4 kan plasseres om bord på alle typer fartøy.

Fotoillustrasjon: Optimar.

 

Publisert: 11.08.2017 , 08.38


Siste saker

X