Lene Høgset

Lene Høgset blir forretningsutvikler i Fishguard

Fra nyåret trer veterinær Lene Høgset inn i den nyopprettete stillingen som forretningsutvikler hos Fishguard.
Lene Høgset
Lene Høgset. Foto: Fishguard

Lene skal jobbe tett sammen med veterinærtjenestene, laboratoriene og miljødelen i selskapet for å videreutvikle dagens tjenestetilbud. Sammen med de øvrige ansatte skal hun identifisere områder hvor Fishguard på en enda bedre måte kan møte kundenes krav nå og i fremtiden.

Lene har jobbet i Intervet/MSD siden 2005 hvor hun har hatt stillinger knyttet til kundeoppfølging og teknisk support innen vaksinering og lusebekjempelse. Her har hun blant annet opparbeidet en spesiell kompetanse innen klinisk utprøving av legemidler. Fra arbeid i forvaltningen i 2002-2005 har Lene også erfaring med dokumentasjonskrav til nye metoder og tekniske innretninger.

– Dette er et område vi helt klart ser er et økende behov for i fremtiden. Med Lene på laget kan Fishguard tilby en omfattende pakke for feltdokumentasjon av legemidler, nye ikke-medikamentelle metoder og tekniske innretninger, sier Geir Olav Melingen, daglig leder i Fishguard.

Vil bli ledende i landet

Melingen forteller videre at Fishguard har ambisjoner om å bli det ledende selskapet innen fiskehelse og driftsoptimalisering i landet.

– Med Lene på plass vil vi kunnskapsmessig ha en bredde og dybde som gjør oss i stand til å tilby våre kunder et unikt samarbeid, sier Melingen. Målet er at våre kunder skal få minskede produksjonstap og redusert svinn gjennom at vi i samarbeid optimaliserer blant annet parasittbehandling, smitteforebyggende tiltak og fokuserer på hvordan man kan redusere sykdomsutbrudd og konsekvenser av sykdom.

I tiden frem til oppstart 1. januar 2014 skal Lene fortsette å jobbe hos MSD hvor hun har ansvaret for ulike prosjekter som skal fullføres og overføres til andre. Hun har blant annet ansvaret for luseseminaret MSD arrangerer i Bergen 27.september. Lene har hatt en sentral rolle i innsamling og tolkning av bioassayverdier og har vært en god rådgiver for fiskehelsetjenestene langs kysten for å optimalisere lusestrategien.

Johan Kvalheim
Johan Kvalheim. Foto: Kari Johanna Tveit

– Forstår at hun søker nye utfordringer

Johan Kvalheim, General Manager for MSD Animal Health i Norge synes det er synd å miste en dyktig medarbeider som Lene Høgset, men uttrykker også forståelse.

– Etter 8 år her hos oss forstår vi at Lene søker nye utfordringer. Det å kunne bruke sin kunnskap og erfaring til å hjelpe oppdretterne med økt overlevelse og bedre produksjonsresultat er utfordrende og spennende. Vi ser jo at fiskehelse blir et viktig satsingsområde fremover, avslutter Kvalheim.

Les også: Pernilla Simolin til Fishguard

Les også: Geir Olav Melingen blir ny daglig leder i Fishguard

Publisert: 16.09.2013 , 10.51


Siste saker

X