Det kinesiske flagget. Foto: Pixaba

Marine Farm blir en del av New World Currents i Kina

Det chilenske selskapet Marine Farm blir i likhet med Salmones Austral, gradvis innlemmet i joint venture alliansen New World Currents i Kina. Selskapet består fra før av Australis, Blumar, Camanchaca og Yadran.

New World Currents (NWC) har lagt til en ny chilensk partner for å fortsette veksten i Kina. Dette vil dermed forvandle dette markedet til en av de viktigste for den chilenske lakseindustrien. Marine Farm vil gradvis integrere sin salg- og distribusjons aktivitet i alliansen av chilenske oppdrettere.

Avtalen vil ha en prøvetid i år for å tillate Marine Farm å bli kjent med driften av NWC. I løpet av denne tiden, skal selskapet binde all sin frossen atlantisk laks virksomhet for å vokse i Kina gjennom dette joint venture, melder Salmon Expert. 

Salg av NWC-laks til Kina i 2016 var 6.o00 tonn til en verdi av 51 millioner USD, noe som tilsvarer cirka 23 % av Chiles inntekter fra Kina. Ferske produkter representerte 53 % av salget, mens frosne produkter sto for 47 % av totalen.Les også: – Kina har potensial til å bli det viktigste markedet for chilensk laks

– Sulten på mer volum

José Manuel Ureta, administrerende direktør i Marine Farm, sier til Salmon Expert at de håper at deres integrasjon med NWC vil tillate dem å utvikle seg enda mer i Kina, som han påpeker er et av deres viktigste laksemarkeder i fremtiden.

Eduardo Goycoolea, administrerende direktør i NWC, sier de er veldig fornøyd med denne nye innlemmelsen og håper å ha selskapene i full drift senere i år. 

Erwin Campos, NWC administrerende direktør lokalisert i Kina, sier at de og deres kunder er sultne på mer volum.

  • Marine Farm er et chilensk selskap med en estimert produksjon på 15.000 tonn atlantisk laks og 18.000 tonn Coho laks i 2017. Selskapet er lokalisert i Puerto Montt og har 15 driftsanlegg og 35 konsesjoner i regionene Los Lagos og Aysen.
  • Selskapet har også to prosesseringsanlegg, ett for primær foredling med kapasitet på 80.000 tonn laks i året og en for sekundær aktivitet med muligheten for å bearbeide rundt 40.000 tonn.

Publisert: 26.07.2017 , 08.00


Siste saker

X