Marine Harvest har bestilt to nye fôrlastebåter

Det meldes om at Fiskerstrand BLRT AS har inngått kontrakter med Egil Ulvan Rederi AS om levering av to avanserte fórlastebåter til Marine Harvest.

Elisabeth Nodland

Konseptet er utviklet av Multi Maritime AS og Egil Ulvan Rederi AS på oppdrag fra Marine Harvest ASA.

Konserndirektør Alf Helge Aarskog, i Marine Harvest, bekreftet i en tidligere artikkel på Kyst.no at de har vært i dialog med blant annet Egil Ulvan Redri om levering av fôrbåter. På daværende tidspunkt var ikke avgjørelsen om hvem som skulle levere båtene tatt, meldes det om at Fiskerstrand BLRT AS har inngått kontrakter med Egil Ulvan Rederi AS om levering av to avanserte fórlastebåter. Fórbåtene skal brukes i forbindelse med den nye fórfabrikken som Marine Harvest ASA skal bygge på Bjung i Sør-Trøndelag, heter det i en pressemelding.

Båtene skal leveres i henhold svis juni 2014 og september 2014.

Avanserte båter

Fórbåtene er basert på gass-elektrisk fremdriftsanlegg og kun verft med erfaring og referanse på gassdrevne båter ble forespurt. Båtene har betegnelsen MM 70 CC LNG og er designet av Multi Maritime AS i Førde og er det tiende og ellevte fartøyet som er designet i samarbeidet mellom Multi Maritime AS og Egil Ulvan Rederi AS. Båtene har en lengde på 69,90 m, en bredde på 17,20 m, en dybde til øvre dekk på 7,90 m og en lastekapasitet på om lag 5000 kubikkmeter. De skal utrustes med et avansert og nyutviklet laste / losse system fra Graintec AS som er utviklet i samarbeid med Marine Harvest ASA og Egil Ulvan Rederi AS.

Uproblematisk å levere til flere kunder samtidig

Egil Ulvan Rederi har også levert fôrlastebåter for Ewos men de ser det ikke som problematisk å kunne levere for flere kunder samtidig. – Vi kommer ikke til å bruke de samme båtene, men bygge nye for Marine Harvest, sier Ulvan.

Publisert: 22.02.2013 , 07.00


Siste saker

X