Fredriksen

Marine Harvest kobles til milliardkjøp i Chile

Marine Harvest har mer lusetrøbbel i sine chilenske oppdrettsanlegg enn under sykdomskrisen i 2008. Likevel kobles selskapet til et milliardoppkjøp av Nova Austral og Acuinova i Chile.

Det John Fredriksen-dominerte oppdrettsselskapet Marine Harvest skal være en av fire potensielle kjøpere av Pescanovas chilenske virksomhet. Det skriver chilenske nettavisen Pulso torsdag.

Ifølge Pulso er Marine Harvest, Cooke Aquaculture, fondet Econsult samt en gruppe kinesiske investorer de fire potensielle kjøperne.

500 millioner dollar

Fredriksen2
John Fredriksen og Marine Harvest fortsetter å ha tro på Chile til tross for tøffe tider i landet. Foto: PMJ

Prisen for de to selskapene Nova Austral og Acuinova anslås til 500 millioner dollar, noe som i så fall er høyere enn hva avisen El Diario Financiero har meldt om tidligere.

– Den refererte prisen på 500 millioner dollar er i øvre enden av hva vi forventet, men høres ikke urimelig ut, sier Handelsbanken-analytiker, Kjetil Lye til Finansavisen.

Han forventer et fortsatt sterkt laksemarkedet i tiden fremover, og ser derfor positivt på at Marine Harvest kjøper chilenske oppdrettsaktiva nå – gitt at prisen er fornuftig.

– Selv om den sanitære situasjonen i Chile fortsatt er krevende, så legger nye og bedre havbruksreguleringer i landet grunnlag for en bedre utvikling fremover, sier Lye.

Han forklarer at det er gjennomført en rekke endringer i det chilenske produksjonsregimet.

– Samtidig arbeides det videre med å styrke regelverket og den biologiske situasjonen, sier analytikeren.

Bostyrer Herman Chadwick skal, ifølge Pulso, ha reist til London for å møte Marine Harvests konsernsjef, Alf-Helge Aarskog.

Publisert: 22.11.2013 , 09.04


Siste saker

X