Marine Harvest, Brussel

Marine Harvest vil øke budet

Marine Harvest har bestemt seg for å gå i dialog med storaksjonær Staten torsdag. De vil øke budet på Cermaq.

Oppdrettskonsernet Marine Harvest varsler at de er villige til å øke prisen på oppdrett – og fôrselskapet Cermaq, slik næringsminister Trond Giske har krevd, skriver Dagens Næringsliv torsdag.

Vil tilby høyere pris

Ifølge Dagens Næringsliv møter opprettselskapet torsdag representanter fra Nærings- og handelsdepartementet.

– Marine Harvest er villige til å tilby en høyere pris for Cermaq enn budet på 105 kroner per aksje, sier styreleder Ole- Eirik Lerøy i Marine Harvest til Dagens Næringsliv.

Dermed snur MHG i saken. Senest i forrige uke uttalte finansdirektør Ivan Vindheim i Marine Harvest at det var uaktuelt å øke budet.

– Vi mener at budet er godt, og det vil ikke være aktuelt å høyne budet, sa han da til TDN Finans.

Onsdag løftet også Marine Harvest forbeholdet om at budet på Cermaq vil være avhengig av at Staten aksepterer å selge sine aksjer i selskapet.

Marine Harvest skal også være villige til å forhandle hvordan betalingen skal foregå. I dag er det tenkt seg som femti prosent aksjer og femti prosent kontanter.

Staten vil lytte

Selskapet fastholder kravet om at Cermaq ikke kjøper den peruanske fiskemelsprodusenten Copeinca, skriver DN.

«Statens holdning og fullmakter er klare og kjent etter gårsdagens stortingsbehandling, men vi hører selvsagt på hva Marine Harvest har å si», skriver kommunikasjonssjef Trond Viken i Nærings- og handelsdepartementet i en epost til Dagens Næringsliv.

Publisert: 16.05.2013 , 12.51


Siste saker

X