Marius Hægh ersalgs- og teknologidirektør i Billund Aqua Norway AS. Foto: Billund Aquakultur.

Marius Hægh ansatt hos Billund Aquakultur

Billund Aquakultur melder de har ansatt Marius Hægh som salgs- og teknologidirektør i Billund Aqua Norway AS.

I tillegg til å ha salgsansvar for det norske markedet skal Hægh bidra til å utvikle neste generasjons RAS-løsninger og introdusere nye løsninger til det norske oppdrettsmarkedet.

Hægh kommer fra Krüger Kaldnes AS hvor han jobbet 15 år, hvorav de seneste fem årene som salgsdirektør for virksomheten. Hægh har spilt en sentral rolle i utviklingen av MBBR-teknologien internasjonalt og vært initiativtaker til Krüger Kaldnes sin satsning innen akvakultur. Han har også flere års erfaring fra rådgivingsselskapet Norconsult.

– Vi har lett etter offensive mennesker med solid teknisk kunnskap og bransjeerfaring fra oppdrettsnæringen. Det har vi funnet i Marius. Vi er svært godt fornøyd med at han blir en av spydspissene i vår største satsning i Norge noensinne, sier Bjarne Hald Olsen, CEO i Billund Aquakultur-gruppen i en pressemelding.

Billund Aquakultur har 30 års erfaring fra design, installasjon, drift og vedlikehold av såkalte RAS-systemer. Selskapet har levert mer enn 120 resirkuleringsanlegg verden over, inkludert i Norge, og bygd produksjonsfasiliteter for mer enn 25 forskjellige typer kaldt- og varmtvanns- samt fersk- og saltvannsfiskearter.

– Jeg kommer til et spennende selskap med en veletablert teknologi og en ekstremt offensiv tilnærming. Jeg har stor tro på satsningen som gjøres i Norge, og gleder meg til å videreutvikle og presentere selskapets løsninger til norske oppdrettsselskaper, sier Marius Hægh i meldingen.

Billund Aqua Norway AS vil ha tilholdssted i det sentrale østlandsområdet. I første omgang skal organisasjonen ha fokus på salg, prosess- og designutvikling, med støtte fra konsernets hovedkontor ved behov.

Billund Aqua Norway AS har også ansatt en administrerende direktør for virksomheten. Navnet på denne person vil bli offentliggjort så snart som mulig. Selskapet er også i gang med å styrke teamet ytterligere, og regner med å relativt raskt komme opp i 10 medarbeidere i Norge.

Broodstock Capital gikk før sommeren inn som hovedaksjonær med 51 prosent eierandel i Billund Aquakultur, som inkluderer virksomheter i Danmark og Chile. Broodstock Capital er en norsk sjømatinvestor som har hovedfokus på små og mellomstore virksomheter.

Publisert: 07.08.2017 , 09.13


Siste saker

X