Matjes

Matjes inntar Buktafestivalen

Matjes-wraps ble servert til mellom 12 000 og 15 000 publikummere og omlag 120 artister på årets Buktafestival i Tromsø. Nå håper festivalsjef Robert Dyrnes at Matjes kan bli en signaturrett på fremtidige festivaler i Telegrafbukta.

Norges sjømatråd har for sjette år på rad hatt et samarbeid med Buktafestivalen i Tromsø. En av festivalens bærebjelker er sjømat og maten utgjør en viktig del av festivalens profil. Festivalen er derfor viktig for å nå ut til en stor gruppe forbrukere med matglede og inspirasjon, skriver Norges Sjømatråd i en pressemelding.

I år ville Sjømatrådet utfordre ganene til både artister og publikum med en distinkt og smaksrik rett som headliner av matfatet. Samarbeidet med Norges sjømatråd førte i år til at Buktafestivalen fikk Matjessild i wrap på menyen. Denne satsingen kom i tillegg til fiskehjellen og tilhørende tørrfiskbanking, som har blitt en kjærkommen tradisjon for gjestene på festivalen.

Strategi

– Matjessild i wrap rocker skikkelig og passer perfekt sammen med festivalens røffe profil, sier Karoline Brose i Norges sjømatråd.

Brose fremhever også at denne satsingen er med på å befeste sjømatens sterke tilstedeværelse i Buktafestivalens profil. Når nå alt fra Thin Lizzy, Åge Aleksandersen, Wolfmother, Graveyard og Rival Sons fikk servert denne herligheten backstage er det ingenting som er mer rock’n roll enn det. Dette er dessuten i tråd med Sjømatrådets prosjekt for å bringe sild tilbake i norske forbrukeres bevissthet igjen.

Fornøyde artister

Tilbakemeldingene fra artistene lot ikke vente på seg.

– Sjømat er grunnen til at jeg har six pack og de andre i bandet har “one pack” kunne Paul McKenzie, vokalist og frontfigur i The Real McKenzies fortelle etter at han hadde spist intet mindre enn fire matjes-wraps backstage.

Også de lokale bandene var fornøyd og fulgte opp med spenstige beskrivelser.

Det sildrer ned, kunne Hogne Rundberg i Violet Road melde, mens broren Håkon Rundberg mente silden var ekstremt mør og jomfruelig. Halvard Rundberg påsto på sin side fra scenen at vokalist i bandet Kjetil Holmstad Solberg hadde spist ekstremt mye sild for å komme opp i de høyeste tonene.

Ikke bare artistene får nyte godt av havets skatter. Sjømaten ble også servert til de mellom 12 000 og 15 000 publikummerne på festivalen.

Lovord fra publikum

For at publikum skulle få opp øynene for det nyeste tilskuddet på menyen delte Sjømatrådet ut matbonger slik at retten kunne testes ut bredt blant festivalgjestene.

– Sild er utrolig godt, sunt og ikke minst veldig undervurdert! Matjes er den beste silda man får tak i. Den har vært i lake, er filetert for hånd og beinfri, noe som gjør det både lett å spise og å tilberede på festival. Vi har kun fått positive tilbakemeldinger fra publikum. Noen av dem var kanskje skeptisk før de prøvde det fordi det foreløpig er et ukjent konsept, men alle endte opp med å skryte av matjessilda og anbefale det til vennene sine. Sjømatbongene som Sjømatrådet delte ut førte til den nødvendige word of mouth-effekten blant publikum, sier Bengt Gøran Thorbjørnsen i Kjøkkensjefen AS, som sto for deler av matserveringen under festivalen

Ny signaturrett

Festivalen selv håper på at matjessild også blir å se på festivalen fremover.

– Vi har stor tro på at matjessild etter hvert kan blir en av våre nye signaturretter. Jeg har vokst opp med sild på menyen og det er virkelig godt når det serveres på riktig måte! Ingenting ville vært bedre enn at tradisjonsmat også kunne blitt trendy på festival, sier festivalsjef Robert Dyrnes, som selv mer enn gjerne gjorde en del “smaksprøver” i løpet av festivalen.

Publisert: 30.07.2012 , 08.19


Siste saker

X