SI Aluminiu leverer aluminiums-løsninger til havbruksnæringen. Her er bilde av et av de tidligere prosjektene deres. Foto: SI Aluminium.

– Nøkkelferdig aluminiumsmodul for fôrflåter halverer byggetiden

Sea & Industri Aluminium, jobber for tiden med utrusting av en ny fôrflåte til Fylkesnes fisk. Ifølge daglig leder halverer deres aluminiumsmoduler byggetiden på fôrflåtene.

Jostein Økland som er daglig leder i Sea & Industri Aluminium, opplyser at de har levert tjenester til havbruksnæringen siden oppstart i 2005.

Selskapet jobber blant annet med en fôrflåte som skal leveres til Fylkesnes Fisk, og skal plasseres på lokaliteten Soløy i BrandasundDette er den åttende flåten med aluminiumskonsept, opplyser Økland.

Skroget på flåten er av betong og levert av Backe Bergen. SI Aluminium utruster deretter flåten nøkkelferdig med aliminiumsmodul på Bømlo.

Les også: Satser på betongflåteproduksjon

– Fordelen med en flåte som har moduler i aluminium er byggetiden. Samtidig som Backe støper betongskroget, produserer vi fôrmodulen og overbygget ferdig i verkstedet. Deretter heises modulene på betongskroget og sammenkobles. Denne teknikken har vært brukt til å bygge plattformer i offshorenæringen siden tidlig på 80-tallet og er godt kjent, påpeker han.

Den totale byggetiden halveres da som følge av å bruke aluminium ifølge Økland.

Vanligvis estimeres det en byggetid på opptil fem måneder for en slik fôrflåte. Leveringsdato på denne flåten opplyser han er desember 2017.

Eget design

De spesielle aluminiumsprofilene som selskapet bruker forteller Økland er utviklet og designet av dem, og kan ikke kjøpes som hyllevarer hos forskjellige grossister.

– I tillegg til dette leverer selskapet fjern-betjente fôrluker for påfylling av fôr til fôrflåtene. De styres ved hjelp av pålogging mot en ruter om bord i flåten via Smartphone eller nettbrett. Lukene er motoriserte og åpnes horisontalt, og unngår dermed det store vindfanget en vertikal åpning kan medføre, legger han til.

Årsaken til at de har utviklet disse lukene sier han er fordi flere og flere ønsker bemanningsfri levering av fôr til flåtene.

Produksjonen av aluminiumsproduktene gjøres på verkstedet i Langevåg, og ifølge Økland leverer selskapet design til bruk på skip, både til oppdrettsnæringen.

Om selskapet:

  • Selskapet ble stiftet i 2005 av Jostein Økland og Leif Tore Larsen.
  • Produksjonen gjøres på verksted i Langevåg på Bømlo, og selskapet leverer design av aluminiumsprodukter til bruk på skip og i oppdrettsnæringen.
  • SI Aluminium samarbeider tett i produksjonen med Bømlo Skipsservice AS, som også er medeier i selskapet.
  • Det er Bømlo Skipsservise som eier lokalitetene og som holder til på samme sted på Bømlo. Bømlo Skipsservice har 23 ansatte, mens SI Aluminium har 14 ansatte.

Bildene under er fra tidligere arbeid på verkstedet. 

Publisert: 09.10.2017 , 09.30


Siste saker

X