Illustrasjonsbilde av lærling/utplasseringselev om bord i Norsk Fisketransport AS. Foto: NFT/PKOM.

Norsk Fisketransport åpner opp for ungdom

Norsk Fisketransport AS sine 10 fartøyer tar i år inn 16 nye lærlinger. Hver måned mønstrer også tre nysgjerrige utplasseringselever på rederiets fartøyer.

Mens verdens nest største brønnbåtrederi i gjennomsnitt gir plass til 0,85 lærlinger per brønnbåt, står landgangen på Norsk Fisketransport AS vidåpen for ung kompetanse og nysgjerrighet. I gjennomsnitt tar rederiets 10 fartøyer inn 1,6 lærling hver i 2017. NTS-gruppens fraktefartøy MS Folla signerer to lærlingkontrakter i år, skriver selskapet i en pressemelding.

Ansvar for rekruttering

– Vi har som mål å ha de dyktigste og mest engasjerte mannskapene i bransjen. Til det trenger vi engasjerte elever på ulike blå utdanningsretninger. For å gjøre maritime og marine utdanningsretninger så attraktive som mulig, tar Norsk Fisketransport AS og NTS-gruppen ansvar for å stille et betydelig antall lærlingplasser til rådighet, sier mannskaps- og organisasjonssjef Knut Storø.

I alt vil hele 26 ungdommer gå lærlingtid hos verdens tredje største brønnbåtrederi i 2017. Samtidig får i alt seks kadetter fartstid hos NTS-gruppen. Når halvparten av dem mønstrer av, gir det åpning for tre nye.

– I år tar Norsk Fisketransport AS inn to kadetter, mens én kadett går om bord i fraktefartøyet Folla, sier Storø.

Nysgjerrige ungdommer

Storø opplever at nysgjerrigheten rundt brønnbåtnæringen er økende fra ungdom. Denne våren har i gjennomsnitt tre utplasseringselever «mønstret på» rederiets fartøyer hver måned. Utplasseringselevene kommer fra både ungdomsskole, videregående og fra fagskole.

– For oss er det helt naturlig å åpne opp for utplasseringselever som ønsker å gjøre seg kjent med næringa og med Norsk Fisketransport. Vi trenger at engasjerte ungdommer utdanner seg til våre viktige, blå næringer i mange, mange år framover, sier Storø.

Brønnbåt skaper folkefest i nord

Brønnbåtselskapet anses allerede som en attraktiv arbeidsplass. Da selskapet søkte etter kaptein og maskinist, resulterte det i nærmere 300 søknader.

– Vi har de siste årene bygget opp en anselig CV-bank av dyktige og engasjerte mennesker. Da vi skulle bemanne opp vårt nye fartøy, MS Steigen, bød det absolutt ikke på problemer, forteller Storø.

Sammen med Cermaq og Havyard Group ASA, inviterer Norsk Fisketransport AS hele Steigen med omland til dåpsfest for sitt nyeste fartøy i morgen, lørdag. Fartøyet til rundt 300 millioner kroner er bygget av Havyard, og er nylig satt inn i drift for Cermaq i Steigen. Samarbeidspartnerne lager lørdag en real folkefest i Bogen, med åpent skip og gratis utendørs familiekonsert med D.D.E. på dagtid, og sommerfest inn i en forhåndsmeldt, strålende Steigen-natt med Staut.

Slik er programmet i Bogen

Kl. 11.00               Åpent skip
Kl. 13.00               Dåp av MS Steigen
Kl. 13.30               Utendørskonsert med D.D.E – gratis, og åpen for alle
Kl. 21.00               Sommerfest med Staut

Publisert: 09.06.2017 , 10.55


Siste saker

X