Norsk sjømat i Ukrainsk matprogram

I år har norsk sjømat sammen med kjente ukrainske og russiske skuespillere spilt en rolle på Inter, den største TV-kanalen i Ukraina. Matprogrammet "Svaty u plity", er blant de ledende kulinariske programmene i Ukraina og et av de mest populære TV-programmene generelt.

Norsk sild og laks har tatt steget ut av fiskediskene og inn i ukrainske TV-skjermer. Gjennom 16 programmer i løpet av våren og sommeren har norsk sild og laks vært blant råvarene i programserien Svaty u plity som i denne konteksten kan oversettes med “Slektninger ved steikeovnen”.

Rolleinnehavere ved siden av norsk sild og laks er ukrainske og russiske skuespillere, kjent fra TV, film og teater.

– I programmet er matlaging kombinert med familievennlig underholdning, og de viser fram både moderne og tradisjonell tilberedning av de norske råvarene. Programmet er svært populært og det er et veldig artig konsept, sier Ingrid Dahl Skarstein, ansvarlig for markedsarbeidet i Ukraina ved Norges sjømatråd i en pressemelding.

Programmet har høy dekning hos hovedmålgruppen i Ukraina som er unge kvinner med familie. Dette er en som er opptatt av god og næringsrik mat til familien, som er ansvarlige for innkjøp og matlaging og som er i tillegg opptatt av mattrender. I løpet av de 13 første ukene har over 6 millioner av hovedmålgruppen sett programmet, noe som tilsvarer 76 % dekning.

Kulinarisk teater

På tross av tittelen “Slektninger ved steikeovnen” er programkonseptet i hovedsak to svigermødres kniving om å være den beste kokken og den mest populære hos barnebarnet, en konkurranse som utspiller seg hver søndag ved kjøkkenbenken. Den ene tilbereder moderne og trendy retter som dim sum, miso-suppe og salater, mens den andre tilbereder tradisjonelle ukrainske og russiske retter, men ved bruk av de samme råvarene. På denne måten blir råvarene gjort aktuelle både for den eksperimentelle hobbykokk og den tradisjonelle husmor.

TV-programmene er tilgjengelig her.

Norske råvarer og norsk opphav

Norsk sild og laks vært brukt som råvare i 16 programmer i løpet av våren. Matrettene som tilberedes er både middagsretter og småretter, – kanapeer med sild og spinat, sildesalat, tradisjonell klar fiskesuppe Ukha (som i programmet tilberedes med laks, gulrøtter og tomater) og mange flere sunne og fristende retter.

I forkant av programmene hvor NORGE-merkede produkter er med vises en kort film om opphavet til produktene – det kalde, klare norske farvann. I tillegg trekkes egenskaper ved den norske sjømaten fram i programmet.

– Særlig vektlegges anvendelighet, helsefordeler og ikke minst den gode smaken av norsk sild og laks, sier Skarstein.

Publisert: 12.07.2012 , 07.47


Siste saker

X