Plastsveis Logo

Norsk teknologi for lukkete merder fremheves av EU

Europakommisjonens forsknings-departement kom i går med en pressemelding om lukkete merder. Norske Plastsveis har fått en framtrendene plass i den.

Det norske firmaet Plast-sveis AS i Nordland er med i et EU-forskningsprosjekt med tittelen ”ClosedFishCage” Dette prosjektet er det EU viser til i pressmeldingen.

EU-kommisjonen skriver de setter sin lit til at dette prosjektet skal gjøre medlemslandene mer konkurransedyktige og i stand til å produsere mer sjømat når kvoter og bestander av mange av de fiskeslag som fiske på i EU går ned.

– Vi er stolte av EU-forskningen vi har gjort, men vi ante ikke at Europakommisjonen også er så fornøyd at de velger å skryte nettopp av vårt lille firma rundt i hele Europa, sier Gunder Strømberg, salgssjef i Plast-Sveis AS i en kommentar.

Han er ekstra stolt over at de valgte å gjøre det på den internasjonale fiskeridagen som var på onsdag 21. november.

Han synes fokuset passer godt siden Regjeringen nettopp har sagt at de i 2013 vil dele ut 45 nye grønne konsesjoner.

Daglig leder Alexander Solbakken er også fornøyd med EUs holdning.

Den virkelige nøkkelen ligger i om vi kan kutte produksjonstiden med f.eks 30 prosent. Våre merder skal gi 4-6 grader vann i stedet for 1-2 grader, og alt tyder på at dette vil resultere i raskere produksjon. Det er hyggelig at Europakommisjonen ser potensialet for at vi kan være viktig for Europas matproduksjon framover, sier han.

Les pressemeldingen fra EU her

Publisert: 22.11.2012 , 07.00


Siste saker

X