Botngaard produksjonsanlegg. Foto: Botngaard

Ny daglig leder og styreendringer i Botngaard

Blant annet tar tidligere styreleder Torstein Rønning, over som daglig leder etter Tore Harsvik.

Det kommer frem fra oppdateringer i Brønnøysundregistrene.

Torstein Rønning forteller  til kyst.no at Tore Harsvik sluttet i bedriften etter eget ønske.

– Han har gjort en veldig god jobb for Botngaard, men ønsket å gå til andre utfordringer. Jeg har vært styreleder i selskapet en periode, og under den perioden vært relativt aktiv i prosessen med utvikling av ny fabrikk og teknologi vi har på innsiden av fabrikken.

Botngaard AS har også et 100% eid datterselskap – Botngaard System AS som tilbyr lukkede/semi-lukkede løsninger for post-smolt, påvekst, stamfisk og lukkede ventemerder.

– Vi samordner nå drift av disse selskapene i en organisasjon. Det har tidligere vært separert under Botngaard System AS sin oppstartperiode. Magnus Stendal som har gjort en fremragende jobb med å lede utviklingen av Botngaard System AS inngår som ansvarlig for alle system leveranser for hele Botngaard, legger Rønning til.

Ny styreleder

Frode Blakstad er satt inn som ny styreleder.

– Frode Blakstad er en meget rutinert og dyktig styreleder med bred erfaring og tung kompetanse som vi tror vil bidra godt til selskapets utvikling i fremtiden. Han har arbeidet i svært mange år rettet mot havbruk fra ulike posisjoner og i mange krevende prosjekter med vellykkede resultater, kommenterer Rønning.

Selskapet har også fått inn Jan Erik Foss, som nytt styremedlem.

– Jan Erik Foss har arbeidet i mange år med investeringsvirksomhet særlig knyttet til oppstartsbedrifter og ny teknologi. Han er også engasjert i andre deler av havbruk gjennom slike roller, han vil bidra positivt til selskapets utvikling, sier Rønning.

Øvrige styremedlemmer er som tidligere Bernt Thoresen, Kjell Arve Braa og Bjørn Erik Nilsen.

Publisert: 30.11.2017 , 09.58


Siste saker

X