Fiskeriminister Per Sandberg under åpningen av årets matfestival i Bergen. Foto: Katarina Berthelsen.

– Ny finansieringsgaranti kan gi mer verdiskaping i sjømat

Fiskeriminister Per Sandberg tror den nye finansieringsgarantien fra GIEK og DNB, er relevant for mange innen sjømatnæringen.

Onsdag morgen ble det meldt at GIEK og DNB går sammen og finansierer nyetablerte Norwegian Fish Company, og dermed blåser nytt liv i fiskeanlegg i Mehamn. Ordningen er en ny type statlig lånegaranti øker bankfinansiering for eksportrelaterte investeringer i Norge.

Norwegian Fish Company via deres datterselskap Finnmark Fisk, er første selskap som benytter ordningen. Målet er at lånet fra DNB med garanti fra GIEK skal finansiere ny teknologi, arbeidsplasser og produksjon i et tidligere nedlagt anlegg.

Fiskeriminister Per Sandberg tror garantien er relevant for mange.

– Det er flott å se at en ny aktør i sjømatnæringen drar nytte av tilbudet til GIEK. Vi tror denne garantien vil kunne være relevant for mange selskaper i denne bransjen, skriver Per Sandberg i en kommentar til saken.

Han viser til at sammen med DNB sikrer GIEK finansieringen her ny teknologi i et anlegg som skal produsere butikk-klare forbrukerpakninger, av både laks og hvitfisk.

– Dette kan bidra til arbeidsplasser, produksjon og økt verdiskaping i Mehamn, slår han fast.

Han påpeker at departementet i 2017 har gjennomført og foreslått flere tiltak innen eksportfinansiering.

– Regjeringen er opptatt av å sikre at norske bedrifter er godt rustet for å møte en tøff internasjonal konkurranse, legger han til.

Publisert: 06.12.2017 , 13.34


Siste saker

X