Salma, Bremnes Seashore

Ny skoleplan kan bli katastrofalt for næringslivet i Hordaland

46 videregående skoler i Hordaland kan bli til 33. Dette kan få enorme følger for næringslivet, og ikke minst for Bremnes Seashore på Bømlo.

Sjømatproduksjon blir stadig mer automatisert og behovet for høyt utdannet arbeidskraft øker hos Bremnes Seashore på Bømlo. Derfor er det uforståelig for ledelsen at fylket foreslår å legge ned de to videregående skolene i øykommunen med nær 12.000 innbyggere. Industribedrifter over hele fylket mener skolebruksplanen gir blaffen i deres rekrutteringsbehov, skriver Bergens Tidende på nett.

– Det er en katastrofe. De kan like godt legge ned hele kommunen. Dersom vi ikke har videregående skole å tilby, vil ikke barnefamilier flytte hit, sier Olav Svendsen, administrerende direktør i Bremnes Seashore til BT.no.

Saken fortsetter under bildet

Salma, Bremnes Seashore
– Det er en katastrofe. De kan like godt legge ned hele kommunen, sier Olav Svendsen, administrerende direktør i Bremnes Seashore til bt.no. Her fra Salma-linjen til Bremnes Seashore.

Blodfersk laks suser gjennom filetfabrikken til sjømatprodusenten vest på Bømlo. I salmalaksens mekka omsatte de for nesten en milliard kroner i fjor, og pilene peker bare oppover. Det samme gjør behovet for kompetent arbeidskraft.

Men over 500 elever på Bømlo risikerer pendling til Stord for å få den kompetansen i fremtiden. Både Rubbestadneset og Bømlo vidaregående skule er foreslått nedlagt i fylkets skolebruksplan, skriver BT.no.

Samme skjebne kan dessuten ramme blant andre videregående skoler som Bjørgvin, Fana, Fitjar, Austrheim, Norheimsund og Bergen Handelsgymnasium.

Uforståelig

Direktør Svendsen håper at fylket lytter til næringslivets behov.

– Det er helt uforståelig at de kan foreslå nedlegging. Vi mener i stedet de burde utvide tilbudet på Bømlo og få utdanning innen aquakultur, sier Svendsen.

Publisert: 17.09.2012 , 07.00


Siste saker

X