Vaksinering. (NB en DNA-vaksine skal injiseres intramuskulært og ikke intraperitonealt som bildet viser) Illustrasjonsfoto, Magnus Petersen.

Nye lederroller innen Aqualife Services

Det internasjonale fiskevaksinasjonsfirmaet Aqualife har kunngjort endringer i ledelsesstrukturen, med sikte på å støtte diversifisering og global ekspansjon.

Phil Brown i AquaLife. Foto: Aqualife.

Endringen er begrunnet i at  Aqualifes grunnlegger og administrerende direktør, Gordon Jeffrey ønsker mer «hands-on» i driften. Teknisk sjef, Phil Brown, tar på seg en ny rolle som innovasjonsleder. Tidligere administrerende direktør Ronnie Soutar blir leder for fiskehelse og velferd, noe som gjenspeiler selskapets ambisjoner for videre ekspansjon utenfor vaksinasjonssektoren, kommer det frem i en pressemelding fra selskapet.

Gordon forklarer:

– I de siste årene har jeg jobbet med det store bildet for Aqualife’s fremtid, mens Ronnie behandlet praktiske forhold for å omstrukturere organisasjonen vår. I 2015 fusjonerte vi med Salmovac og Kathy Taylor ble en del av vårt team. Hun leder nå kundevirksomheten utenfor Norge. I fjor tok vi Roar Tomassen inn for å lede utviklingen i Norge. Med disse to sammen med lederen av operasjoner, Robert Wittmann, har vi et veldig sterkt og praktisk team for å støtte våre kolleger i felt i et stadig mer globalisert selskap. Når vi går inn i en ny utviklingsfase, er tiden riktig for meg å bli mer direkte involvert i den daglige ledelsen.

Veterinær Ronnie Soutar legger til:

Ronnie Soutar i Aqualife. Foto: Aqualife.

– Å tilby bredere fiskehelse-, velferdstjenester og rådgivning på dette området, går hånd i hånd med utviklingen av Aqualifes verdensledende vaksinasjonstjeneste. Det blir spesielt synlig når vi går inn på nye globale markeder: 2017 viser seg å være et virkelig internasjonalt år for selskapet. Min nye rolle gir meg mulighet til å bygge på røttene mine som fiskeveterinær. Det er en reell vekstsektor, og jeg har som mål å kunngjøre nye utviklinger i våre tjenester under AquaNor i Trondheim, hvis ikke før.

Leder av innovasjon, Phil Brown sier:

– mitt fokus er nå på utvikling av en mobil og automatisert vaksineringsteknologi som et komplement til våre tradisjonelle manuelle vaksinasjonstjenester. Vi flyttet til et nytt verksted tidligere i år, og samarbeider med lokale innovasjonspartnere. Samarbeidet begynner å gi spennende resultater.

Gordon Jeffrey legger til:

– Vår fortsatte visjon for Aqualife er å skille seg ut som ledere og pionerer, ikke bare innen vaksinering av fisk, men i fiskehelse

Roar Tomassen i Aqualife. Foto: Aqualife.

og velferd generelt. De nye rollene gir meg stor tillit til realiseringen av vår visjon.

  • Aqualife ble grunnlagt på Isle of Skye på 1990-tallet. Selskapet er nå basert i Stirling, Skottland.
  • Fra en solid base i den skotske og norske laksektoren vaksinerer Aqualife Services Ltd nå et økende utvalg av oppdrettsarter internasjonalt. I de senere år har Aqualife-lagene vaksinert et årlig gjennomsnitt på 100 millioner fisk.
  • I 2016-2017 har Aqualife vaksinert i Norge, Skottland, Irland, Wales, Danmark, Island, Russland, Hviterussland, England, Sveits og Singapore.
  • Aqualife tilbyr også fiskehelsetjenester, rådgivning innen fiskevelferd og opplæring innen en rekke fagområder for akvakulturpersonell.

 

Publisert: 12.06.2017 , 15.31


Siste saker

X