Opplæringsbåt Frøya videregående skole

Nytt undervisningsfartøy til Frøya videregående skole

Sør-Trøndelag fylkeskommune har inngått avtale med Bergen Group Risnes om bygging av undervisningsfartøy til Frøya videregående skole. Fartøyet skal benyttes til opplæringsformål .

Fartøyet skal være en kombinert arbeidskatamaran tilpasset havbruksnæringens behov, samtidig som det skal være egnet som fiskefartøy med et fartsområde tilsvarende kystfiske. Overlevering av skolefartøy skal skje i april 2013.

– Det har lenge vært en drøm å kunne få en mindre og mer fleksibel båt. Nå blir drømmen virkelighet, ikke minst takket være gode langsiktige avtaler med lokalt næringsliv, sier Inger Johanne Christensen, opplæringsdirektør i Sør-Trøndelag fylkeskommune i en pressemelding.

Frøya videregående skole har i samarbeid med næringslivsaktører i regionen utviklet et godt og attraktivt tilbud innen naturbruk, akvakultur og fiske og fangst. Utviklingen og anskaffelsen av en ny og framtidsretta båt som får mange bruksområder både for skolen og andre, vil være et flott bidrag til videre utvikling av havbruksutdanninga i vårt fylke. Ei utdanning som gir en kompetanse som er etterspurt i en våre største og viktigste næringer.

Båten er den første båten som Bergen Group Risnes vil levere i aluminium. Kontrakten er derfor veldig viktig i denne sammenheng. Båten er 14.99 meter lang og 9 meter bred. Den skal ha en servicefart på 10 knop med last.

– Kontrakten vil forhåpentligvis gi oss god markedsføring og bidra til å styrke selskapets posisjon innenfor markedet for arbeids- og oppdrettsbåter. Dette vil også være en god anledning for utstyrsleverandørene å få presentert sine produkter, sier daglig leder Roald Hellenes i Bergen Group Risnes.

Publisert: 20.08.2012 , 07.00


Siste saker

X