Ocea, fôrflåte, 750 tonn.

Ocea leverer gigaflåte til Marine Harvest

Ocea signerte nylig en avtale med Marine Harvest Norway om en fôrflåte med hele 750 tonns lastekapasitet. Dette blir med god margin vår største stålflåte, sier salgsleder i Ocea Knut Bjarte Otterlei.
Bilde fra byggemøte av Marine Harvests fôrflåte.
Bilde fra byggemøte av Marine Harvests fôrflåte. Foto: Ocea

Flåten måler 30×18 meter og kravspesifikasjon er utviklet i tett dialog med HMS nettverket i Marine Harvest Region Midt, Ocea sin produktsjef for flåter Runar Hatlevik og personalet på lokaliteten, samt Olaf Reppe og Terje Olsen.

Flåten skal ligge på lokaliteten Persflua ytterst i Trondhjemsfjorden og leveres sommeren 2014.

– Det er klart dette er kjekt for oss. Vi ser det som en tillitserklæring fra Marine Harvest å bli valgt. Vi merker pågang på stadig større flåter både med tanke på lastekapasitet og lagringsplass, sier salgsleder i Ocea, Knut Bjarte Otterlei.

– Havbruk er i utvikling og tendensen peker mot større og mer værharde lokaliteter, da trenger man også stort og robust verktøy. Denne flåten er også levert med et ekstra stort kontrollrom designet for å fôre to lokaliteter samtidig.

Les også: Ocea signerer avtale på arbeidsbåt og fôrflåte

Fra kran til sengetøy

Flåten blir utstyrt med et FeedStation sentralfôringsanlegg med hele 8 fôringslinjer, to store kaier, fjernstyrte lukeåpnere for berøringsfri levering og systemet Ocea Barge control for kontroll og overvåkning av viktige parametere, dødfisktank i syrefast stål integrert i skroget, elektronisk styrt lyskastersystem, og en 10m3 regnvannstank.

– Som vanlig leveres flåten komplett med alt fra 11tm kran til sentralstøvsuger, bestikk og sengetøy. Det er mange detaljer å huske på, men det er viktig for oss at flåten skal være fullt operativ når den ankommer lokaliteten sier salgslederen.

200m2 oppholdsplass

Den nye fôrflåten vil ifølge Ocea ikke bare være en oppskalert versjon av tidligere modeller, men har flere nyhetstrekk. Deriblant en oppholdsplass på nesten 200m2.

– Designet vil nok de fleste kjenne igjen, men vi har ikke bare forstørret det eksisterende konseptet, man må tenke nytt når det er snakk om slike dimensjoner, og det vi ender opp med er et ekstremt stabilt design med god plass til arbeid og lagring, med en oppholdsplass på nesten 200m2 vil dette være en trivelig arbeidsplass i mange år, avslutter Otterlei.

Les også: Steinsvik Aqua designer ny generasjon med fôrflåter

Ocea, fôrflåte, 750 tonn.
Den nye fôrflåten skal ha et oppholdsrom på nesten 200m2. Foto: Ocea

Publisert: 13.11.2013 , 13.02


Siste saker

X