Havmerden sett fra Sørburøy. Foto: Kyst.no

– Ocean Farm 1 går etter planen

Seks uker etter at fisken kom på plass i havmerden, kan Salmar bekrefte at operasjonene så langt går etter planen. – Fisken trives, sa konsernsjef Trond Williksen. Han fortalte også at de ikke har sett noe lus.

Havmerden ankom Frohavet utenfor Trøndelagskysten femte september, fisken ble satt ut i merden i slutten av måneden. Da Salmar i dag tidlig presenterte tall for Q3 i Oslo, var prosjektet et etterspurt tema.

Les også: Salmar ble best i Q3

Konsernsjef Trond Williksen ga da en oppdatering på hvordan operasjonene har gått så langt.

Administrerende direktør i Salmar Trond Williksen. Foto: Skjermdump fra presentasjon av Q3 2017 Salmar.

– Installasjon av Ocean Farm 1 på lokalitet, og utsett av fisk har gått etter plan, sier han.

– Vi er i en tidlig fase, og fisken trives. Den har fått prøvd seg i dårlig vær, men vi ser nå at det fungerer. Tilveksten er god, og så langt har vi ikke sett noe lus.

Williksen la derimot vekt på ordene «pilot» og «prosjekt».

– Det er et spennende og viktig prosjekt, som skal vare i ett år, la han til.

Ikke maksimalt utsett

Det ble satt ut en million 250 grams smolt i merden, og dette er ifølge Williksen ikke maksimalt, da selskapet både tar ny teknologi og biologi i bruk.

– Fisken som er satt ut nå er planlagt for slakt om ett år, siste halvår av 2018. Vi kommer nok til å tenke mer kommersielt for 2019, sa Williksen.

Han forklarte at Ocean Farm 1 er utviklingskonsesjonen, men at de håper å få lukket prosjektet om ett år, så merden kan konverteres til ordinær konsesjon.

Under presentasjonen ble det spurt om fisken fra Havmerden skulle markedsføres med at den vokste opp i Frohavet. Williksen ville ikke bekrefte dette, men sa at dette er noe selskapet har tenkt på.

– Fisk fra Havmerden er jo fisk fra havet, og det er grensesprengende, sa han.

Les flere saker om havmerden her:

Publisert: 15.11.2017 , 09.29


Siste saker

X