Ole-Eirik Lerøy fikk sprattus-prisen

Oppdrettsbaronen Ole-Eirik Lerøy fikk tirsdag sprattus-prisen for sitt arbeid med å utvikle sjømatnæringen i Bergensregionen.
Ole-Eirik Lerøy styreleder i Marine Harvest
Ole-Eirik Lerøy. Foto: Marine Harvest

Tirsdag denne uken var sjømatsnæringen samlet for å feire seg selv i Bergen.  Der kåret man også for andre gang årets «Sprattus». Prisen går til en person som «på en eksepsjonell måte har fremmet/bidratt til å utvikle sjømatnæringen i Bergensregionen». Det skriver Bergensavisen (BA) i dag.

I fjor vant ordfører Trude Drevland, i år ble det Ole-Eirik Lerøy som ble tildelt prisen.

I juryen satt Torben Foss, Caspar Macody Lund, Arne Johansen,Trond Falch-Monsen, Thorstein Selvik og Per-Arne Hanakam.

– Banebrytende

Lerøys seier forklares med at han i mange år ledet Lerøy Seafood Group til å bli et banebrytende selskap innen merkevarebygging i sjømatsektoren. Han ansatte kokker for å finne ut hva forbrukerne egentlig vil ha, og drev produktutvikling sammen med noen av verdens ledende dagligvarekjeder.

Omlag 250 personer, stort sett topper fra næringslivet, var tilstede og koste seg med sjømat og sjampis.

Blant deltakerne fant vi kjente og ymse skikkelser som Per Grieg, Einar Galtung Døsvig, Sturle Ingebrigtsen, Tore Jensen, Bengt Martin Olsen, Tom Rune Pedersen, Snorre Rotbæk, Bjarne Rieber, Magnus Stangeland, og Truls Christian Waage. Etter utdelingen ble det underholdning med Morten Abel.

Byrådsleder, Monica Mæland kunne fortelle at juryen var trygg i sin avgjørelse, men hadde likevel noe å utsette på Lerøys historie.

– Den eneste lyten som juryen kunne finne på hans livsløp er at han ikke har gått i buekorps, selv ikke i Skutevikens som vi vet står hans familie nær. Siden bukorps og fisk strengt tatt ikke er det samme, har vi funnet ikke å legge avgjørende vekt på dette, står det i juryens begrunnelse som ble lest opp av byrådslederen under seansen i Sjømatkirken på Zachariasbryggen tirsdag kveld.

Publisert: 16.05.2013 , 10.02


Siste saker

X