Rune Stigum Olsen Novartis

– Oppdaterer fiskehelsekunnskapen

I mai og juni arrangerer Novartis fagseminar langs hele kysten for å oppdatere kunnskapen rundt sentrale fiskehelsespørsmål.

Pål Mugaas Jensen – Fokusgruppen for seminarene er fiskehelsepersonell og ansvarlige innen produksjon and settefisk og matfisk, forteller Rune Stigum Olsen i Novartis Aqua.

Han sier at seminarene vil inneholde nyheter fra anvendt internasjonal forskning, samt aktuelle problemstiller med fokus på det praktiske.

Ikke minst blir det fakta rundt vaksinering; oppdatert vaksinedokumentasjon, innlegg om praktiske tips om hvordan en kan forbedre og forenkle egen kvalitetssikring av vaksinasjonsprosessen og innlegg om god vaksinasjonshygiene for mindre sykdomsrisiko og mer forutsigbar bivirkningsutvikling.

I tillegg kan man høre om trimming av laksen ved bruk av strømstyring og bevegelig lys, noe som kan påvirke tilvekst, kvalitet og overlevelse.

Det blir også innlegg om oppdatert kunnskap om hvordan en kan forebygge IPN. Fra lakselusprosjektet Topilouse blir det generell lakselusoppdatering med behandling i brønnbåt, fordeling av virkestoff i lukkete merder samt telleteknikk og evaluering av behandlingseffekt.

Først ut er Kristiansand på førstkommende tirsdag og Bergen på onsdag. Deretter skal åtte andre steder få besøk de kommende ukene.

Publisert: 04.05.2012 , 14.22


Siste saker

X