Skånevik Kart

Oppdrettsbåt kjørte på fiskere

Fire tyske turister påstår de ble påkjørt av en båt fra et oppdrettsanlegg i Skånevik. - Jeg kan bekrefte at det var en av våre båter som kjørte i turistene, sier samfunnskontakt Ove Gjerde i Alsaker Fjordbruk.
Skånevik Kart
Kart over Skånevik. Foto: Google Maps

At fiskere kommer litt for nærme oppdrettsanlegget fra tid til annen er ingen hemmelighet. Tirdags ettermiddag ble imidlertid situasjonen en anelse mer dramatisk. Klokken 15:45 fikk Politiet i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt melding om at fire tyske turister hadde blitt påkjørt av en arbeidsbåt fra Alsaker Fjordbruk.

– Tyskerne hadde vært og fisket litt nært et fiskeopprettsanlegg. Sannsynligvis har de fisket et sted de ikke har lov til å fiske, sier Jarle Utne-Reitan, operasjonsleder i politidistriktet til Bergens Tidende (BT).

Ifølge tyskerne var de ute og fisket fra en 20 fots trebåt med påhengsmotor da en stålbåt kom rett mot dem. Trebåten ble alvorlig skadet og vannet fosset inn. De fire fiskerne kom seg til land og båten sank i vannkanten.

Det var fire eldre tyskere om bord i båten og alle kom seg i land. Ingen av dem skal ha noen fysiske skader.

Samfunnskontakt i Alsaker Fjordbruk Ove Gjerde, bekrefter overfor BT at båten som kjørte i turistene var en av deres.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, og vil heller ikke si noe om eventuelle konsekvenser dette vil ha for føreren.

Politiet sier til avisen at de har vært i kontakt med en mann tilknyttet oppdrettsanlegget.

– Han har erkjent at han har vært ute i oppdrettsanleggets båt og hatt kontakt med tyskerne. Uten å gå detaljert inn i forklaringene til noen av partene, vil det være korrekt å si at forklaringene på hva som har hendt er ulike og at det ikke foreligger noen erkjennelse av skyld, skriver Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt i en politilogg.

Alsaker-anlegg ved Ebnehanen nær Skånevik
Alsaker-anlegg ved Ebnehanen nær Skånevik. Foto: Google maps

Publisert: 26.06.2013 , 09.04


Siste saker

X