Henning Beltestad Lerøy

Oppsiden på Lerøy er tatt ut

Lerøys kontraktsdekning for 2012 er på kun fem prosent. Med en forventning om press på prisene fra andre kvartal tror Norne-analytiker Anders Gjendemsjø at oppsidepotensialet på aksjen allerede er tatt ut.

Henrik Wiedswang Horjen

For selv om lakseprisene nå i flere uker har holdt seg på et stabilt godt nivå, er det først etter påske at prispresset på laks kommer for fullt. Med et Chile som entrer høysesong i forhold til slaktevolum, og en ekstrem utfôring i Norge, vil tilbudsveksten vare gjennom sommeren.

Riktignok leverte Lerøy svært solide tall fra fjerde kvartal, men ifølge Norne-analytiker Anders Gjendemsjø er oppsidepotensialet for selskapet allerede tatt ut.

Les mer: Det er lys i enden av tunnelen

Artikkelen fortsetter under bildet..

Henning Beltestad Lerøy

LEVERER GODT: Norne-analytiker Anders M. Gjendemsjø fremhever selskapet til Lerøy-konsernsjef Henning Beltestad som «kvalitetsikkert» og med blant den beste salgsavdelingen av hva lakseselskapene har å by på.

 

Rettferdig priset

– Ser man på Lerøy ser man et solid selskap på alle mulige områder. Selskapet har en lønnsom og stor oppdrettsvirksomhet, en solid balanse, og kanskje den beste salgsorganisasjonen for laks. Topper man dette med en imponerende utbytterekke, ser man noe av det beste av hva lakseselskapene har å tilby. Uansett, kvalitet har en pris, og markedsprisen på Lerøy er i disse dager på etter vårt syn rettferdig priset, skriver Anders Gjendemsjø.

Meglerhuset s har nylig tatt opp dekningen på oppdrettsselskapet, og i rapporten går analytikeren grundig gjennom hver enkelt selskapsdivisjon.

For 2012 estimerer Gjendemsjø på et slaktevolum på 154 500 tonn atlantisk laks. Dette er i tråd med selskapets egen guiding. For 2013 er volumantagelsene på 160 210 tonn laks.

Les også: Lerøy serverer utbytte på 382 millioner kroner

Varierende oppdrettsegment

I fjerde kvartal viste rapporten at de ulike oppdrettsvirksomhetene leverte sterkt varierende resultater. Lerøy Midnor og Lerøy Aurora leverte begge fantastiske marginer, mens Lerøy HydroTech og Lerøy Vest leverte negative EBIT-marginer.

Selv om selskapet ifølge Gjendemsjø har den beste salgs- og distribusjonsavdelingen, er selskapet likevel svært eksponert i spotmarkedet i 2012.

Lav kontraktandel truer inntjenningene

– Lerøy har bevisst valgt en svært lav kontraktsdekning for 2012, på kun fem prosent. Det vil da være klart at spotprisene vil spille en sentral rolle i forhold til inntjening, og så langt har dette gitt resultater. Men vi ser med forsiktighet på markedsprisene for laks i de kommende månedene, og for Lerøys vedkommende ville ha likt å sett en høyere kontraktandel i disse månedene, skriver Gjendemsjø.

Norne Securities gir selskapet med det en hold-anbefaling med et kursmål på 100. Lerøy er svakt opp fredag ettermiddag, og omsettes for 93,50 kr.

Publisert: 26.03.2012 , 07.00


Siste saker

X