Osland Havbruk, brygge

Osland Havbruk fylte 50 år

Fredag feiret Osland Havbruk 50 år med åpen dag på Osland Brygge. Daglig leder, Erik Osland var glad og stolt over å kunne vise fram bedriften til lokalbefolkningen og alle de fremmøtte.

Øyvind Sjøthun Røen

Osland Havbruk ble grunnlagt av gründeren Erling Osland i 1963. Han var sentral i å bygge opp næringens første organisasjoner og foreninger. Han var en så viktig aktør i norsk fiskeoppdrett at han fikk tildelt kongens fortjenestemedalje i gull for sin innsats i 1988.

Erik Osland Brygge
Erik Osland var godt fornøyd med hvordan dagen hadde blitt. Foto: Pål Mugaas Jensen

Eros Laks (som var navnet på bedriften før 1998) produserte en åttendel av den totale mengden oppdrettsfisk på begynnelsen av 70-tallet. I dag er Osland Havbruk den eneste fiskeoppdrettsbedriften i landet som er heleid av en tredje generasjons fiskeoppdretter (Erik Osland). Erik var godt fornøyd med å fylle 50 år.

Les også: Osland Havbruk fyller 50 år

– Det føles veldig flott. Vi er veldig stolt av det. Dette er jo et selskap som ble startet kun for fiskeoppdrett. Det har vært en spennende vei til nå, uttalte Erik Osland til Norsk Fiskeoppdrett /Kyst.no.

Tro på suksess

Merd, oppdrettsanlegg, omvisning
Skoleelever får omvisning på Osland sitt oppdrettsanlegg med ørret. Foto: Pål Mugaas Jensen

Siden Erik Osland tok over som daglig leder i 1994 har han over 20-doblet produksjonen til den tradisjonsrike familiebedriften. Han mener det er lysten på å lykkes som har drevet dem fremover.

– Lysten på å lykke og troen på det vi holder på med har vært viktige drivfaktorer. Vi har også hatt gode folk rundt oss. Både i lokalmiljøet, men også rundt i næringen med forvaltning og marked.

– Klare for utfordringene som kommer

På programmet for bursdagen stod omvisning på matfisk- og settefiskanlegget, gjettelek, dans og servering av kake og sushi. Osland selv var strålende fornøyd med hvordan dagen hadde blitt.

Omvisning Osland Havbruk settefisk, settefiskanlegg
Kjetil Rørtveit viser oss rundt på Osland sitt settefiskanlegg. Foto: Pål Mugaas Jensen.

– I dag har vært veldig flott. Vi har fått masse besøkende og mange positive tilbakemeldinger. Folk synes det er moro å være her. Vi får vist oppdrett og det er kjempemoro. Det er bygdefolk, kollegaer, kunder og mange andre, sa Osland.

Den daglig lederen mener selskapet vil være til å regne med fremover også. Han har tro på videre utvikling og ekspansjon.

– Vi vil være med fremover. 50 år er en langt tid, men bare de siste tiårene har det skjedd veldig store endringer og det kommer vi til å gjøre fremover også. Vi ønsker å være med på det. Vi er klare for de utfordringene som kommer, uttalte Osland til Norsk Fiskeoppdrett.

Les også: Osland ny styreleiar i Salmon Group

Publisert: 17.06.2013 , 08.56


Siste saker

X