Fish Pool Søren Martens Fantoft Simen Thorbeck Vibeke Juriks Piotr Wingaard

Oslo Børs kjøper opp Fish Pool

Imarex selger seg helt ut av laksebørsen Fish Pool. Avtalen verdstter Fish Pool til 27.25 millioner kroner. Oslo Børs overtar eierskapet.

Imarex ASA har sammen med to andre store aksjonærer, Bergen Energi og GC Rieber, enige om å selge deres samlede aksjepost på rundt 71 prosent av Fish Pool til Oslo Børs. Avtalen verdstter Fish Pool til 27,25 millioner kroner.

Imarex sitter på i dag 41 prosent av aksjene i Fish Pool. Avtalen forventes å generere en gevinst i Imarex til om lag 6 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet..

Fish Pool Simen Thorbeck Brussel

Fish Pool får nye eiere. Oslo Børs overtar eierskapet fra Imarex, GC Rieber og Bergen Energi på 71 prosent av aksjene. Her ved megler Simen Thorbeck på European Seafood Exposition i Brussel.

 

Imarex helt ute av laks

Fish Pool ASA opererer Norges eneste regulerte markedsplass for omsetning av derivater innen fisk og sjømat på et globalt nivå. Transaksjonen fullfører en toårig prosess der Imarex har satt betydelig innsats i en omstillingsprosess der målet har vært å realisere verdier for selskapets aksjonærer.

Gjennom salg av Nena, Spectron, Kontali, NOS Clearing og nå Fish Pool har Imarex solgt eller avtalt å selge selskaper med en samlet verdi rundt 1,1 milliarder kroner.

– Vi har klart å realisere verdier til fordel for våre aksjonærer og samtidig funnet løsninger for disse selskapene som gjør at videre utvikling og gir nye muligheter for de ansatte, sier Geir Olsen, administrerende direktør i Imarex.

Under eierskap av Oslo Børs, vil Fish Pool bli en del av en organisasjon med vekstambisjoner og tilstrekkelige ressurser til å støtte selskapet i tiden som kommer, heter det i pressemeldingen fra Imarex.

Artikkelen fortsetter under bildet..

Oslo Børs

Oslo Børs overtar eierskapet til Fish Pool. Avtalen verdsetter laksebørsen til 27,25 millioner kroner.

 

– Fantastisk utvikling for Fish Pool

Siden salget av NOS Clearing i juli 2012, har Fish Pool utgjorde den eneste gjenværende driftsmiddel av Imarex-konsernet. Imarex har vært den største aksjonæren i Fish Pool siden 2006.

– Vi er imponert over fremgangen til Fish Pool de siste årene. Selskapet har stått for et stort og viktig nybrottsarbeid innen prissikring av laks. Dette er en spennende satsing for oss, og vi ser frem til å arbeide tett sammen med Fish Pool i markedsføring og videreutvikling av det finansielle markedet for laksederivater, sier børsdirektør Bente A. Landsnes.

Fish Pool ASA organiserer i dag den eneste markedsplassen i verden for handel med finansielle laksekontrakter. Fish Pool tilbyr opsjoner og futures på spotprisen på laks. Fish Pool har mer enn 200 handelsmedlemmer fra hele verdikjeden for laks; Oppdrettere, eksportører, importører, foredlere og finansielle investorer. FishPool ASA er også en ledende informasjonsdistributør som formidler prisinformasjon om laks til en verdensomspennende lakseindustri, samt til finansielle markedsplasser.

I 2011 ble det ble omsatt finansielle kontrakter for 3,7 milliarder kroner.

PricewaterhouseCoopers (PwC), Bergen, har fungeret som finansiell rådgiver for selgerne i forbindelse med transaksjonen.

Publisert: 03.12.2012 , 11.37


Siste saker

X