Bryggen Blokken Akvakultur i Vesterålen

Åpen dag hos Akvakultur i Vesterålen

Visningsanlegg for havbruk «Akvakultur i Vesterålen» inviterer store og små til sesongåpning i Blokken!
Åpen dag Akvakultur i Vesterålen 2011, kokk, mat, servert
Åpen dag Akvakultur i Vesterålen 2011. Foto: AIV

Akvakultur i Vesterålen inviterer til en trivelig sammenkomst på kaikanten i Blokken med sesongåpning og åpen dag lørdag 15. juni. Det blir åpent i utstillingene i Gladbrygga, salg av kaker og kaffe, grilling av laks på kaia og flott musikk ved Skjalg Bjørstad. På åpen dag har man og fått storfint besøk av den lille redningsskøyta Elias!

Akvakultur i Vesterålen

Akvakultur i Vesterålen (AIV) er et oppdrettsselskap og visningsanlegg for havbruk som har som hovedmål å formidle kunnskap og opplevelse knyttet til norsk havbruksnæring.

– Anlegget hadde offisiell åpning i november i 2011 og har så langt hatt mer enn 3300 besøkende. Allikevel er det nok mange som ikke har vært på besøk i Gladbrygga i Blokken og vi håper noen av de får lyst til å besøke oss på åpen dag. Vi ønsker også spesielt å invitere innbyggerne i Blokken og omheng til et hyggelig treff på kaikanten, sier Kine Anette Johnsen i en pressemelding.

Liv å røre i Gladbrygga

På åpen dag er det gratis inngang i de flotte utstillingene i Gladbrygga. Her kan man lære mer om norsk oppdrettshistorie så vel som om moderne havbruk i Vesterålen i dag. I utstillingene er der blant annet dataspill, en krypetunell for barn, spennende filmer og et 12 meter langt kart som ved lyspunkt viser oppdrettsanlegg i Nord-Norge.

På åpen dag blir det konkurranser for store og små, grilling av deilige laksepakker på kaia, salg av kaffe, kaker og lokale produkter og flott trekkspillmusikk ved Skjalg Bjørstad. I fjor var hele 230 innom på åpen dag, og nå håper selskapet at det blir en like stor suksess i år.

Tegnefilm, Elias, kongeskipet.
Redningsskøyta Elias kommer på besøk. Foto: Norsk Filminstitutt

Den lille redningsskøyta Elias

I år har man også fått storfint av den lille redningsskøyta Elias. De minste vil få mulighet til å bli med Elias ut på små båtturer.

– Det passer veldig bra at Elias besøker Blokken da bygda har lang historie knyttet til nettopp redningsselskapet. Her ligger «RS-brygga» hvor redningsselskapet i sin tid hadde rekruttskole og her lå båtene i opplag, skriver Kine Anette Johnsen.

Alle barn er velkomne på besøk for å hilse på Elias og man vil og ta så mange som mulig ut på tur med den, melder Johnsen.

Publisert: 12.06.2013 , 08.44


Siste saker

X