laksefiske, villaks

– Perfekte forhold for laksefiske

I disse dager forbereder laksefiskere over hele Norge seg til å innta elvene. – Det er sjelden vi kan ønske laksefiskere velkommen til slike forhold som de vi har i år, sier fiskerne i Namdal.

Noen få lakseelver har allerede ”tjuvstartet”, men natt til lørdag 1. juni starter laksesesongen for alvor i Norge. Leder Tom Riise-Hanssen og sekretær Ragnar Holm i Namsenvassdragets grunneierforening er optimistisk foran laksestarten.

– Det kunne ikke ha vært bedre, sier de to til Namdalsavisa, og sikter, foruten vannforhold og temperatur, til at det rapporteres fra Namsenfjorden at innsiget av laks er betydelig, sier

Siden den 16. mai har man overvåket elvene nøye. Det ser nå ut til at det er mye laks på tur inn mot vassdraget. Det mener de lover godt. Registeringene fra overvåkings­fisket legges ut på nett, med en liten forsinkelse slik at fiskerne kan følge med på innsiget.

– Der har det vært en forsiktig start, og snart smeller det i Namsen. Da er det godt å vite at laksen er på veg, sier Holm.

Tar sine forhåndsregler

Det aller meste står bra til i vassdraget, noe som gir rom for en fortsatt liberal kvotepolitikk. Men det er likevel ikke noen selvfølge at forholdene holder seg i framtiden. Derfor er de to fiskerne opptatt av at alle tar sine forholdsregler før de tar med seg fiskeutstyret ut i vassdraget.

– Det handler om desinfisering av fiskeutstyret. Det bør alle gjøre i en av de 15–20 stasjonene som står langs vassdraget, sier Holm.

– Både Steinkjervassdraget og Vefsna nord for oss er i ferd med å bli friskmeldt etter å ha vært infi­sert av gyro. Men det er ingen grunn for oss til å slappe av, av den grunn. Det er nemlig lite som skal til, og konsekvensene er veldig store, legger Riise-Hanssen til.

Les hele saken i Namdalsavisa her (ekstern lenke).

Sportsfisker, fluefiske, elv, Namdal, namsenvassdraget.
Sportsfisker i namsenvassdraget. Foto: Namsenvassdraget.no.

Publisert: 30.05.2013 , 15.23


Siste saker

X