Marine Harvest sitt settefiskanlegg i Inchmore i sin 54 byggeuke. Foto: Marine Harvest.

– Planlegger første rogninnlegg i desember

Etter over ett år med byggearbeid på Marine Harvests nye settefiskanlegg i Skottland, gjenstår enda en del arbeid.

Det er på Inchmore, Glenmoriston i Skottland at det nye settefiskanlegget er lokalisert. Denne uken skal de siste delene av taket bygges.

– Det går fremover. Jeg tror vi ligger to til tre uker bak vårt opprinnelige tidsskjema, men det er likevel innenfor når det gjelder produskjonen. Første rogninnlegg er planlagt i midten av desember i år, forteller prosjektleder John Richmond til fishfarmingexpert.com.

Det nye anlegget har et lignende design som selskapets anlegg på Lochailort, med oppdatert slamteknologi og nye tekniske løsninger.

– Vi har videreutviklet designet fra Lochailort, og vi tror Inchmore har en bedre løsning. Anlegget bør være mer robust og lettere å vedlikeholde, og har forhåpentligvis enda bedre vannkvalitet, sier han til kyst.nos engelske søsternettsted.

RAS-anlegget skal produsere seks millioner smolt, samt seks millioner parr, noe som tilsvarer en biomasse på rundt 800 tonn fisk årlig.

– Anlegget er en del av Marine Harvests utvidelsesplaner for de kommende årene, som også omfatter den nye fôrfabrikken på Kyleakin, opplyser han.

Publisert: 01.08.2017 , 13.53


Siste saker

X