Positiv utvikling for nettstedet kyst.no

Flere saker, flere tjenester og bedre service. Slik lyder egenreklamen for "nye" kyst.no

Redaktør for nettstedet kyst.no, Gustav-Erik Blaalid forteller at denne oppdateringen er de første fruktene av samarbeidet mellom eieren av nettstedet, Norsk Fiskeoppdrett AS og Nexus Group AS. – Norsk Fiskeoppdrett AS har drevet nyhetstjeneste på internett siden 1998. Først da kyst.no ble etablert i 2000, ble det for alvor fart i nettsatsingen. Siden den gangen har besøkstallet steget jevnt og trutt, forteller han. Det siste halvåret har kyst.no hatt besøk av rundt 5500 unike brukere hver måned. Disse har hatt en høy aktivitet med rundt 50.000 sideoppslag. I all hovedsak dreier det seg om norske brukere, men også noen utenlandske, spesielt nordiske. – Tiden da ulike nettleverandører skrøt på seg titusenvis av brukere er forbi. Nå handler det om å treffe de rette målgruppene. Fiskeri-og havbruksnæringen, nasjonalt som internasjonalt, er en liten bransje med relativt få utøvere, konstaterer Gustav-Erik Blaalid.

Samarbeider med Nexus

Siden ifjor har Norsk Fiskeoppdrett AS hatt som nettstrategi å knytte allianser med andre nettaktører. Nexus Group AS i Ålesund er den første samarbeidspartneren. Nexus er et datafirma som skal levere alle nettløsninger, systemer og design til kyst.no. Norsk Fiskeoppdrett skal levere innhold. – Denne strategien passer også godt for oss, sier daglig leder i Nexus Group, Yngve Tvedt. Blaalid og Tvedt forteller at de for tiden føres samtaler med leverandører av andre nettbaserte tjenester som kan være aktuelle for kyst.no – Gjennom å samarbeide med andre som er flinke på sine områder, tror vi det er mulig å lage et sluttprodukt som er blant de beste på markedet. Slik sett er vi bare i begynnelsen, konstaterer de.

Fortsatt åpen tjeneste

Kyst.no skal fortsatt være en åpen tjeneste. Eneste begrensning vil være arkivsøk. Denne funksjonen vil være passordbeskyttet og forbeholdt de som er betalte abonnenter på Norsk Fiskeoppdrett eller Fiskeriteknisk fagblad. Arkivsøk i artikler som har vært publisert på nettet, vil derimot være åpne for alle brukere.

Publisert: 02.01.2003 , 13.15


Siste saker

X