Børge Fredriksen 1

Rekordsøkning til fiskehelsestudiet

Aldri før har så mange søkt seg til fiskehelsestudiet i Tromsø. Også i Bergen er det høye søkertall. – Svært gledelig sier nestleder i fiskehelseforeningen Børge Nilsen Fredriksen.

Pål Mugaas Jensen

I Tromsø har i år 17 søkere studiet som førstevalg av totalt 84 søkere. Til sammenlikning var det bare syv søkere til fiskehelse ved UIT i fjor.

Også i Bergen er det mange som vil studere fiskehelsebiologi. Her er det 25 primærsøkere av totalt 122 søkere. Dette er imidlertid litt ned fra 31 i fjor

Søkertallet til Fiskeri- og havbruksvitenskap i Trømsø har også øket kraftig, fra fjorårets 28 til årets 59.

Nestleder i Tekna fiskehelseforeningen, Børge Nilsen Fredriksen er svært fornøyd med søketallene.

– Jeg tror resultatet blant annet kommer av det brede rekrutteringsarbeidet som universitetene og Tekna fiskehelseforeningen har bidratt med. Som dekan Edel Elvevoll ved UIT også påpeker på UiTs hjemmesider, er nok omtalen og synliggjøringen av fiskehelsestudiet som studentene til daglig gjør, viktige for å spre informasjon om studiet og næringen, og påpeke hva som gjør studiet interessant og vise de mange mulighetene studiet gir, sier han og nevner arbeidet til «Linjeforeningen for fiskehelse og havbruksbiologi» ved UIB og arrangementer som «Håp i havet» ved UIT.

Med dette søkertallet er det også flere søkere enn det der studieplasser. Da er man på rett vei mener Nilsen Fredriksen.

– Fiskehelse er tross alt et profesjonsstudium og autoriserte fiskehelsebiologer svært attraktive i arbeidsmarkedet, så søkertallene vi ser i år er slik bildet burde være; flere søkere enn tilgjengelige studieplasser. Dette reflekterer karrieremulighetene både i offentlig og privat sektor, sier han.

Publisert: 08.05.2012 , 07.00


Siste saker

X