Rognkjeks som spiser lus

Rognkjekspionerer ekspanderer

Rognkjeksleverandørene i Norsk Oppdrettservice AS melder om et sterkt etterspørrende marked. Nå utvider gründerne både lokalt og med søsterselskaper i Molde og Trøndelag.

Det er ikke mer enn ett år siden Norges første rognkjeksoppdrett for levering til lakseoppdrettsnæringen ble etablert i Flekkefjord. Markedet har vært formidabelt, og nå griper gründerne Andreas Lindholm og Anita Håland muligheten for å utvide virksomheten.

– Det er klart det er litt skummelt å vokse så fort, men markedet er stort og vi ønsker å posisjonere oss i forhold til konkurrenter som måtte komme. Av hensyn til transport av fisken er det også gunstig å ha flere anlegg spredt langs norskekysten, sier daglig leder Andreas Lindhom i Norsk Oppdrettsservice AS til Fædrelandsvennen.

Les også: Satser på rognkjeks som rensefisk

Forretningsideen er å produsere og selge fisketypen rognkjeks til oppdrettsnæringen, som benytter denne i bekjempelsen av lakselus. Selskapet har etter en forsøksperiode startet opp klekkeri og smoltproduksjon i leide lokaler i Flekkefjord.

Selskapet vil utvide lokalene om få uker, og få 1000 nye kvadratmeter til disposisjon.

– Rognkjeks har egenskaper som gjør at den kan utfylle leppefisken. Rognkjeks beiter for eksempel bedre på lakselus når vannet blir kaldere. Den ser også ut til å være mer hardfør, og vil på grunn av sin runde fasong lettere kunne holdes inne i mærene sammen med laksen. Siden produksjonstiden på rognkjeks ikke er lengre enn sju måneder, kan også inntjeningen være bedre enn for andre arter, sier Andreas Lindhom.

Publisert: 11.04.2012 , 07.00


Siste saker

X