Dubai maritime city, lakserøkeri, emiratene

Salmar bygger virksomhet i Dubai

SalMar vil tilby høykvalitets lakseprodukter til De forente arabiske emirater og har derfor besluttet å bygge et lakserøkeri i Dubai.

Salmar inngår samarbeid om å bygge et moderne «Salmon house» med den maritime næringsparken Dubai Maritime City, i Dubai – et av emiratene i De forente arabiske emirater på den arabiske halvøy.

– Dette vil bli den første – og vi håper også den ledende – laksespesialisten i regionen. Vi vil over tid være i stand til å tilby en full portefølje av lakseprodukter i en rekke markeder som kan nås fra de Forente Arabiske Emirater, sier Gunnar Foss, styreleder i Arctic Marine Industries AS, selskapet som vil utføre og lede det ambisiøse samarbeidet.

Yngve Myhre er imponert over profesjonaliteten som har møtt dem i Dubai. Foto: Kristin Vallevik Gjerde

Imponert av Dubai

For SalMar er samarbeidet en intensjon om å ta et nytt steg i en langsiktig plan om å tilby høykvalitets lakseprodukter fra Norge til prioriterte geografiske vekstmarkeder.

– Vi er imponert over hengivenheten til kvalitet og service vi møter hos våre partnere i Dubai og er spesielt fornøyd med at samarbeidet blir annonsert i konteksten av at Dubai er en kandidatby for World Expo 2020. Vi støtter fullt ut de høye industrielle sjømatambisjonene til myndighetene i Dubai, sier konsernsjef Yngve Myhre i SalMar.

Får lokal støtte

Dubai Cooperative Society for Fishermen, en myndighetsenhet, støtter prosjektet.

– Lakserøkeriet er et viktig kvalitativt steg som vil gi et stort tillegg, sier Mohammed Saeed Mohammed Al Marri, styreleder for Dubai Cooperative Society for Fishermen ifølge Trade Arabia.

– Vi er glad for at SalMar planlegger å sette opp den største fabrikken for røkt laks i regionen, sier han.

Dubai maritime city, lakserøkeri, emiratene
Dubai maritime city. Foto: Imre Solt

Publisert: 29.11.2013 , 10.57


Siste saker

X