Helm har inngått samarbeid med Evonik i å bli en ny leverandør av hydrogenperoksid til bruk i akvakultur. Foto: Helm.

Satser penger på hydrogenperoksid

Aquaculture UK: På tross av mekanisk avlusning, rensefisk og mulige nye legemidler, satser to tyske selskaper penger på fortsatt etterspørsel etter hydrogenperoksid.

Evonik som er produsent av spesialkjemikalier og distribusjonsselskapet Helm Skandinavien A / S – et datterselskap av Hamburg-selskapet Helm AG, lanserte nylig planer om å selge hydrogenperoksid av farmasøytisk klasse til oppdrettsnæringen i Skottland, Norge, Færøyene og Island.

Evonik og Helm venter fortsatt på markedsføringstillatelsen for produktet, men forventer å komme i gang med salg mot slutten av 2017.

– Vi har noe å tilby næringen, sier Lars Storm i Helm.

Hydrogenperoksiden til Evonik produseres i Antwerpen i Belgia, og produktet er testet i forsøk på VESO Vikan.

Evonik sier resultatene viser at ved en behandlingskonsentrasjon på 1500 ppm oppnås en effekt på mer enn 90 prosent, tilsvarende eksisterende hydrogenperoksid i markedet. De forteller at der det er lus igjen på fisken, er det hovedsakelig voksne hanner.

Produsentene forteller at i et annet forsøk så man varierende nivåer av sløvhet og apati under en 20 minutters behandling. Fisken returnerte så til normalt fremtoning og oppførsel «etter en tid».

– Vi tror at med vår historie og med all vår erfaring innen det å være en kjemisk grossist, har vi noe å tilby til industrien, sa representant for Helm, Lars Storm, under konferansen Aquaculture UK i Stirling forrige uke.

I Skottland er det Inverness-baserte selskapet Aqua Pharma Scotland, som for tiden er den eneste leverandøren av hydrogenperoksid til den skotske oppdrettsnæringen.

Storm kunne ikke si noe om hvorvidt Evonik/Helm ville kunne tilby sitt produkt billigere enn Aqua Pharma’s Paramove, under konferansen. Sistnevnte produserer sin hydrogenperoksid hos Solvay Chemicals International i Warrington, som er den eneste H2O2-fabrikken i Storbritannia.

Publisert: 19.06.2017 , 09.00


Siste saker

X