Hofseth Biocare sier produkter til kjæledyr markedet blir mer og mer populært. Illustrasjonsfoto hund. Foto: Therese Soltveit.

Ser lakseolje til kjæledyr som et lønnsomt marked

Tor Erik Andersen, administrerende direktør i Hofseth Biocare, sier de ser en klar trend på at folk er mer bevisste på hva de gir kjæledyrene sine. Et produkt som har fått et oppsving i kjæledyrmarkedet er lakseolje. - Dette markedet er for stort til å ignoreres, derfor er det et satsingsområde for oss, sier han.

Lakseolje er rik på Omega 3 og 6 fettsyrer, DHA og EPA og blandes ofte inn i fôr til ulike kjæledyr som hund og katt. Lakseoljen reklameres det for på mange nettsider med at den skal gi hunden din skinnende blank pels, bedre helse og sunnere hud.

Administrerende direktør i Hofseth Biocare, Tor Erik Andersen sier de har stor tro på utvikling av lakseprodukter til kjæledyrmarkedet, og sier det er et lønnsomt marked. Foto: Hofseth Biocare.

Kyst.no har snakket med Hofseth Biocare, som produserer både lakseolje til menneske og for kjæledyrmarkedet, om hvor stort dette markedet er og hvilket potensiale det har. Tor Erik Andersen, som er administrerende direktør i selskapet, forteller at i utgangspunktet er alle deres produkter godkjente for menneskebruk, og at det er deres hovedområde. Men han legger til at kjæledyrmarkedet er for stort til å ignoreres.

– På samme måte som i det humane markedet, så ser man en klar tendens til at folk blir mer bevisst på hva de gir til sine firbente venner. De skal kun ha det beste, og det er her vi mener at våre produkter passer godt inn, sier han, og legger til at det er et lønnsomt marked, der de ikke trenger å ha så stor andel for å omsette for veldig mye.

Hvor mye selskapet omsetter for i dette markedet, vil Andersen imidlertid ikke ut med.

I tillegg til lakseolje, produserer selskapet også to proteinprodukter fra laks som ifølge Hofseth-direktøren har egenskaper som gjør dem til spennende produkter for produsenter av kjæledyrmat.

Fokus på rene, naturlige ingredienser

Andersen påpeker at det er flere som produserer lakseolje, men hevder det er ingen som gjør enzymatisk hydrolyse for humant konsum i stor skala slik som de gjør.

Hofseth lager kun én type olje, som er fersk og helt uten tilsetningsstoffer.

– Det høres kanskje litt råflott ut å gi hunden din den samme oljen som du selv spiser, men igjen; dette er en trend. Dyremat skal mer og mer inneholde rene, naturlige ingredienser, og vi ser flere produsenter som kjører opp økologiske og hypoallergene fôrserier, opplyser han til kyst.no

Lakseolje brukes ofte i fôret til hunder for å få pelsen til å skinne og for å forhindre sykdomsplager. Foto: Therese Soltveit.

Han sammenligner oljen deres med å drikke laks.

– Den er ikke tuklet med i form av bleking, rensing eller oppkonsentrering, og vi tilsetter heller ingenting for å få den til å se bedre ut. Den røde fargen kommer av antioksydanten astaxanthin, som jo også gjør laksen rød. Gjennom vår unike produksjonsprosess, der vi holder oljen fersk, klarer vi å beholde denne fargen, sier han fornøyd.

Selskapet bruker lakseavskjæret til søsterselskapet Hofseth international, der alt brukes av fisken utenom innmaten.

– At vi får biproduktene våre fra søsterselskapet vårt, sikrer oss alltid god kvalitet og vi vet hva vi får. Alt avskjæret som ikke brukes direkte til matproduksjon, får vi avkjølt og ferskt. Da er også innvoller tatt bort, påpeker han.

Enormt marked

Kjæledyrmarkedet er ifølge Andersen enormt, med mange veletablerte merkenavn. Han mener at skal du konkurrere i dette markedet må du tilby noe som er annerledes.

– Vårt slagord er «This is different» og det mener vi med hånden på hjertet at oljen vår er. Der noen av de veletablerte kanskje har beholdt den oppskriften som har fungert i mange år, så er vi på den annen side mer i henhold til markedstrenden med tanke på ferskhet og renhet.

Andersen understreker viktigheten av å være konkurransedyktige på pris, og mener de helt klart er det.

–  Det må man være når man kommer med et relativt nytt produkt. Men vår ambisjon og håp er at kundene ser forskjellen når de serverer oljen vår til sine beste venner, kommenterer han.

Lakseoljen kan også anvendes til andre dyr også, med godt resultat.

– Lakseoljen vår er i utgangspunktet for hunder, men passer veldig bra også for katter. Jeg har selv katt, og han nekter å spise med mindre han får lakseolje på tørrforet sitt. Da sitter han bare og ser på meg med en mine som bare en katt kan fremskaffe. Og du finner ikke en pusekatt på Ellingsøya, med finere pels enn Luffen Andersen, sier han med et smil.

Publisert: 31.05.2017 , 08.00


Siste saker

X