Påleggslaks

Sjømatprisen tildeles Lerøypålegg

Lerøy mottar Sjømatprisen 2012 for Lerøy påleggslaks og påleggsørret.

-Vi ønsker å gjøre det enkelt for forbrukerne å velge god sjømat hver dag. Derfor arbeider vi med kontinuerlig med produktutvikling. Det ligger fire års arbeid bak produktene Lerøy påleggslaks og påleggsørret. Da er det ekstra hyggelig med annerkjennelsen som vises ved tildelingen av Sjømatprisen, forteller marketing ansvarlig i Lerøy Pål E. Michelsen i en pressemelding.

I juryens begrunnelse heter det: «Det som har gjort størst inntrykk på juryen med årets vinner er, at bedriften har klart å løfte sjømat inn i en helt ny kategori i dagligvaremarkedet, med målsetting at forbrukere skulle enkelt kunne velge sjømat oftere. Nordmenn er et brødskive- og påleggsfolk. Påleggskategorien har lenge vært dominert av kjøtt og kylling. Bedriftens lanseringen av dette produktet har vist at forbrukeren savnet et alternativ. Under slagordet ”endelig hverdag” har vinneren tatt en posisjon i påleggskategorien og har 72 % distribusjon i dagligvaremarkedet. Produktet finnes i alle de store landsekkende kjedene som Coop, Smart Club, Rimi, Ica Super, Maxi, Kiwi, Meny, Spar, Eurospar, Ultra, Centra, Joker, Rema 1000 og Bunnpris.»

Tidligere i år vant Lerøys påleggslaks med provence-smak internasjonal anerkjennelse ved å vinne Seafood prix d’elite for beste «Convenience» produkt under sjømatmessen i Brussel. Lerøy påleggslaks finnes i tre smaksvarianter: naturell, provence og pepper samt en egen variant med ørret.

Sjømatprisen er en årlig hederspris som deles ut til bransjen under Sjømatkonferansen. Denne hedersprisen skal inspirere til pågangsmot og kreativitet i utvikling av sjømatprodukter til det norske markedet.

Juryen 2012 bestod av følgende personer:

• Juryleder: Alexandra Krage Angell, Norsk Sjømatsenter • Tore Alfheim, Innovasjon Norge Hordaland • Reidar Molthe, Dagligvarehandelen • Rune Søvdsnes, SpareBank 1 SR-Bank • Marit Stagrum Ottem, Norges sjømatråd • Gjertrud Botnen, Coop Hordaland • Frode Kristensen, Matmerk

Publisert: 26.10.2012 , 06.15


Siste saker

X