Fra venstre mot høyre: Thomas Williksen, Prosjektleder fra Kra?køy Slakteri - Ragnar Gudmundsson, Salgssjef i Norge fra Skaginn 3X - Roger Sørga?rd, Daglig leder i Kra?køy Slakteri: Foto: Skaginn 3X.

Skaginn 3X landet avtale på kjølesystem til Kråkøy Slakteri AS

Den islandske utstyrsprodusenten Skaginn 3X melder de har inngått en avtale med Kråkøy Slakteri om levering av deres SUB-CHILLING ™ -system. Forventet levering er i slutten av 2018.

Ifølge en pressemelding ble avtalen på kjøpet signert 19. juni av Roger Sørgård og Thomas Williksen fra Kråkøy Slakteri, sammen med Skaginn 3X sin representant Ragnar Gudmundsson

Dette er den andre avtalen om levering av systemet til norske lakseprodusenter i år. Grieg Seafood i Alta sitt system ble ferdigstilt i april 2017. Systemet som skal leveres Kråkøy Slakteri vil ha en kapasitet på hele 25 tonn laks per time og vil være det største levert av Skaginn 3X.

Roger Sørgård fra Kråkøy Slakteri. Foto: Skaginn 3X

I pressemeldingen dras det frem at Kråkøy Slakteri jobber for selskaper som Måsøval Fiskeoppdrett og Norway Royal Salmon (NRS).

– Vi er stolte over å være en av de første lakseprosesseringsselskap som implementerer denne nye teknologien. Ved å behandle fisk ved våre anlegg vil vi i fremtiden kunne sørge for ekstra verdi til våre kunder, fordi produktet vårt vil ha mye lengre holdbarhet sammenlignet med tradisjonelle metoder og vil ha en overlegen kvalitet. For våre eksportører ser vi at vi kan redusere mengden is som blir brukt, spesielt for fisk som vi sender med fly. Vi kan redusere den fra 3 kg per eske til 0,5 kg per eske, noe som vil redusere kostnadene for hver forsendelse betydelig, sier Roger Sørgård, daglig leder i Kråkøy Slakteri i meldingen.

Han mener systemet er forskjellig fra eksisterende fiskekjølingsteknologi fordi det raskt kjøler fisken til -1,5 ° C uten å fryse den. Denne nye tilnærmingen bruker en kjølebehandling i spesialdesignede tanker utstyrt med patentert teknologi utviklet av Skaginn 3X.

  • Skaginn 3X tok sin nåværende form da to selskaper, Skaginn hf og 3X Technology ehf, slo seg sammen og dannet Skaginn 3X – et selskap med sterke røtter i den islandske sjømatsektoren med evnen til å jobbe internasjonalt.
  • Skaginn 3X t har flere tiår med erfaring innen produksjon av matvareutstyr, og tilbyr et bredt spekter av løsninger. De skriver at deres styrke ligger i en innovativ bedriftskultur og i et engasjement hvor de jobber i tett samarbeid med kunder for å imøtekomme deres krav og forventinger, og for å kunne tilby løsninger som gir verdi for deres virksomhet.
  • Kråkøy Slakteri omtales som ern fiskefabrikk for laks i Roan i den sørlige delen av Trøndelag. Bedriften startet med å prosessere fisk i 1973 og utvidet i 1985 til å jobbe med oppdrettere av laks. I dag har selskapet ca. 40 ansatte og ledes av Roger Sørgård, sønn av Ole Sørgård, som er grunnlegger av selskapet.

Publisert: 28.06.2017 , 12.52


Siste saker

X