Skottland, anlegg, folk

Skottland verter Aquaculture Europe i 2016

Styret i European Aquaculture Society (EAS) annonserte fredag at Aquaculture Europe 2016 vil finne sted i Edinburgh, Skottland.

Årets messe vil inneholde en vitenskapelig konferanse, et internasjonalt handelsseminar, spesielle økter for akvakulturprodusenter og satellitt workshops.

Kjell Maroni
– Vi er veldig fornøyd med det foreslåtte fokuset på blå bioteknologi, sa Kjell Maroni. Foto: PMJ

Presidenten for 2014, Kjell Maroni var godt fornøyd med styret valg av Edinburgh og Skottland.

– Dette er det første Aquaculture Europe-arrangementet noensinne å finne sted i Storbritannia og i Skottland. Vi er veldig fornøyd med det foreslåtte fokuset på blå bioteknologi. Temaet dukker opp igjen 10 år etter en svært vellykket AE hendelse i Barcelona med samme tema, sa Maroni.

Skottlands minister for miljø- og klimaforandringer, Paul Wheelhouse er sikker på at arrangementet vil bli en stor suksess.

– Våre partnere i Skottland vil være i stand til å mobilisere sektoren der og utover, og vi er sikker på at AE2016 vil være svært godt besøkt, både for innholdet og for sin plassering.

– Skottland er verdenskjent for høy kvalitet og sunn oppdrettsfisk og skalldyrprodukter – og svært anerkjent for beste praksis innen akvakultur, og vår innovasjon og utvikling av nye teknologier.

– Den skotske regjeringen støtter fullt ut bærekraftig veksten i sektoren med tilbørlig hensyn til det marine miljø – og jeg er glad for at Skottland vil være i stand til å ta imot European Aquaculture Society (EAS) Konferanse og messe til Edinburgh i 2016, sa Wheelhouse avslutningsvis.

Aquaculture Europe 2016 vil finne sted på Edinburgh International Conference Centre (EICC) ved utgangen av september.

Les også: Retter søkelyset mot innovasjon

Les også: Forskning i fokus på Aqua Nor

Publisert: 20.09.2013 , 15.22


Siste saker

X