Johan Rennemo, Eirik Hoel, Maren Iden Bjerkeset og Audhild Blomsø . Foto: Leif Kjetil Skjæveland.

Skretting styrket med tre nyansettelser innen fiskehelse

— Å få flere spesialister innen fiskehelse, vil hjelpe både selskapet og kundene våre fordi vi knytter tettere bånd mellom forskning og felt. Derfor har vi ansatt tre nye eksperter i løpet av det siste året, sier Audhild Blomsø Skrettings norske fagsjef for fiskehelse til kyst.no.

Blomsø som selv ble fagsjef i Norge i 2015, forteller hun har ansatt tre medarbeidere i løpet av det siste året.

De eldste nye tilskuddet er Johan Rennemo som er veterinær med fordypning innen fiskehelse.

– Han har et særlig ansvar for settefisk, og vil derfor fungere som rådgiver for våre kunder på land. I tillegg er han ivrig på å samarbeide med våre kundekonsulenter i Nord-Norge, opplyser Blomsø

Maren Iden Bjerkeset som er fiskehelsebiolog, er den andre i rekken og startet i selskapet første mars.

– Hun har erfaring fra settefiskanlegg har arbeidet med fiskeimmunologi ved Universitetet i Bergen. Hos oss vil hun gi ekstra støtte til marine arter som torsk og kveite, samt samarbeide med salgsteamet vårt i Midt-Norge som holder til ved fabrikken på Averøy, forteller Blomsø.

Den ferskeste i staben er Eirik Hoel som startet i april i år. Han startet sin karriere i Møre Edelfisk på 90-tallet, og har siden den gang opparbeidet erfaring fra Aqua-Lab, VESO, Veterinærinstituttet og Marine Harvest.

– Eirik tar med seg bred felterfaring og faglig tyngde som han ønsker å dele med kolleger og kunder. Han vil særlig fokusere på fiskehelseutfordringer i på Vestlandet og Sør-Norge.

Ifølge Blomsø er de alle stasjonert ved hovedkontoret i Stavanger, og samarbeider tett med de 12 forskerne som studerer fiskehelse i Skretting ARC.

– I tillegg til rådgivning på fôr og fôring for økt fiskehelse, har vi startet nye prosjekter i felt for å overføre kunnskap fra 25 år med fiskehelseforskning, konkluderer hun.

 

Publisert: 15.05.2017 , 11.00


Siste saker

X