FMV237. Illustrasjon: Fitjar Mekaniske Verksted.

Stava Sjø og FMV fortsetter samarbeidet

Stava Sjø og FMV har signert design- og byggekontrakt på en arbeids- og servicebåt av type HFMV W15 Sørfonn.

Fartøyet er en katamaran med hoveddimensjoner 14.95 x 12 x 3.9 m LxBxDriss. Båten får byggenr. FMV 237, designes og bygges komplett på Fitjar og skal overleveres senest november 2017, ifølge en pressemelding fra Fitjar Mekaniske Verksted.

Dette blir det sjette nybygget av HFMV design som leveres til Stava selskaper. Forrige båt, FMV216 «Safir» ble levert i februar 2017 og er på chart for Marine Harvest Vest. Verftsdirektør Hugo Strand er rett og slett glad for avtalen. «Trond og Herborg har igjen vist FMV stor tillit. Stava er svært viktige for FMV og vi setter dem høyt».

HFMV Sørfonn designet er fleksibelt og FMV237 vil ha noen spesialiteter for å tilpasse den til Stavas ønsker og behov. Stava har omfattende driftserfaring med flere typer HFMV design og vi tror dette fartøyet vil bli en god arbeidsbåt som vil betjene markedet godt. FMVs prosjektleder Åsmund Sørfonn ser med glede fram til å fortsette samarbeidet og relasjonen til Stava. «Vi synes det er kjekt å tegne og bygge båter til framoverlente rederi som satser og gjør en viktig jobb i havbruksnæringa».

Stava Sjø ble etablert i 2006 og eies av Trond Stava og Herborg Lothe Stava. Rederiet opererer en moderne og diversifisert flåte av spesialbygde arbeidsbåter, og har opparbeidet seg bred erfaring med ulike typer oppdrag for oppdrettsnæringa og andre. Hovedbasen er på Liereide i Sveio kommune, sør i Hordaland.

HFMV er en benevnelse på skipsdesign utviklet og eid av Heimli og FMV i fellesskap. Designserien omfatter arbeidsbåter, spesialfartøy, brønnbåter, prosessbåter, fiskebåter og expedition cruise fartøy.

Publisert: 13.06.2017 , 13.19


Siste saker

X