Merd anlegg

SV motsatte seg laksevekst

Innad i regjeringen var det Sosialistisk Venstreparti som satte foten ned for laksevekst da statsbudsjettet ble presentert denne uken.

Henrik Wiedswang Horjen

Partiet har tidligere vært svært konservative med tanke på norsk oppdrettsnæring, og var blant annet i sommer ute og satte seg kraftig i mot Marine Harvests planer om å kunne vokse ut av biomassetaket selskapet har på 25 prosent.

Når nå spørsmålet om en volumvekst i laksenæringen sto for tur var partiet svært sentral i å sette foten ned for en volumvekst i næringen.

Les mer: Lakseaksjene faller etter volumvekst lagt på is

– SV et uromoment

– Jeg tror fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen ønsket en kapasitetsvekst, men SV er et konstant uromoment i slike sammenhenger. Dermed ble det ikke noen kapasitetsvekst denne gangen, sier stortingsrepresentant for Frp og nestleder i Næringskomiteen, Harald Nesvik, til Fiskeribladet Fiskaren.

FHL og flere selskaper var uttalt skuffet over at veksten ikke nå sto for tur da det har blitt vist til at rømningstallene og lusenivåene er på bedringens vei. Sist laksevekst kom for tre år siden, og har siden da blitt satt på hold på grunn av økende luseoppblomstring.

Lover avklaring innen 2012

Lisbeth Berg-Hansen har sagt at det skal komme en avklaring på spørsmålet om laksevekst innen 2012.

Publisert: 12.10.2012 , 07.00

Mest lest


Siste saker

X